|
|
|
|
Eklediği son sesli şiirler
|
SEVDA ÇIKMAZI-1
Ayrı duran kalpleri bağladık dost bağıyla, Sevda yeline saldık,bir örümcek ağıyla. Mavi sümbül, menekşe, isterim benim olsun. Izdırap gülleri mi? Bırak dalında solsun.
Anlatılmaz bir duygu selindeyim bu akşam. Seni görür gibiyim hangi tarafa baksam. Tatlı rüya, ey hayal, aslın nerde? O gelsin. Sen ne derde bir çare, ne vakitsiz ecelsin.
Sen aklıma geldikçe; derin bir of çekerim. İçimi sızı kaplar, yaralanır yüreğim. Sevdamı bindirip martı kanatlarına, Ümidimi bağlarım mahşer atlılarına.
Sinemdeki küllü kor, şimdi artık volkandır. Yanağımdan süzülen gözyaş değil al kandır. Ruhumdaki hicrana kim verir bu hiddeti, Esrarlı ney sesinde belki durur şiddeti.
Lüle lüle saçların koşuşurken sehere, Işık ol gel güzelim, çıkmadan son sefere. Yedi renkte buluşup bir demet nur olalım, İsrafil’in nefesi, çaldığı sur olalım.
Akşamın duyguları gömülürken şafağa, Dökülüyor insanlar evlerinden sokağa. Izdırap içinde gün, yükselirken ufuktan, Her yer çok sıcak ama, sevdam üşür soğuktan.
Sevdaları sararım şafağın tüllerine, Hergün lanet okurum, gurubun güllerine. Ne şafağın sevabı, ne gurubun günahı Yoktur, bilirim amma, bunlar gönlümün ahı.
İlhan BÜYÜKYÖRÜK
|
|
|
Acaba Nedir?:
artık
,
benim
,
bir
,
demet
,
derin
,
dost
,
kim
,
lanet
,
lüle
,
mahşer
,
martı
,
ney
,
nur
,
o
,
of
,
örümcek
,
sıcak
,
son
,
sur
,
şimdi
|
|
|
31 Ağustos 2007 Cuma 02:39:13
Her yer çok sıcak ama, sevdam üşür soğuktan...
Ben bunu seçtim:)) Ama her mısrası mükemmel bir şiir okudum..Ellerine sağlık...
|
|
|
|
15 Ağustos 2007 Çarşamba 10:49:58
Harikaydı, hem uzun hem akıcı bunu herkes başaramaz, tebrik ediyorum bu duygulu şiirinizi ve en çok beğendiğim şiirler listesine ekliyorum, izninizle tabi.
IŞIL tarafından 8/15/2007 10:59:54 AM zamanında düzenlenmiştir.
|
|
|
|
13 Ağustos 2007 Pazartesi 19:04:29
güzel
|
|
|
|
13 Ağustos 2007 Pazartesi 17:57:17
..... Akşamın duyguları gömülürken şafağa, Dökülüyor insanlar evlerinden sokağa. Izdırap içinde gün, yükselirken ufuktan, Her yer çok sıcak ama, sevdam üşür soğuktan. ... Çok güzel ve akıcı dizeler...yüreğinize sağlık.. kaleminiz daim olsun...tebrikler
|
|
|
|
13 Ağustos 2007 Pazartesi 16:36:20
Sevdaları sararım şafağın tüllerine, Hergün lanet okurum, gurubun güllerine. Ne şafağın sevabı, ne gurubun günahı Yoktur, bilirim amma, bunlar gönlümün ahı.
TEBRİKLER YÜREĞİNİZE SAĞLIK
|
|
|
|
13 Ağustos 2007 Pazartesi 16:02:31
Tatlı rüya, ey hayal, aslın nerde? O gelsin. Sen ne derde bir çare, ne vakitsiz ecelsin.
Yüreğinize sağlık, zevkle okudum Selamlar,sevgiler
|
|
Şiire yorum yazabilmeniz için üye olmalısınız.
Üye değilseniz üye olmak için tıklayın. |
|