 |
|
 |
| |
Şiir Bilgi
30.05.2008 tarihinde eklendi.
83 çoğul gösterim yapıldı.
78 tekil gösterim yapıldı.
0 yorum yapıldı.
|
|
 |
|
 |
|
|
|
BİZ ÜRGÜP’ LÜYÜK
Bir sofra açtık peribacaları önüne, Halil İbrahim sofrasından daha da büyük. Bir sofraki bu gönlümüz serili içinde; Kırkbir milletten de insan çökmüş eteğine, Çeşit çeşit üzüm de konmuş aha siniye, Kardaşım canın istediğini istediğin kadar ye, Sevinir yüksünmeyik çünkü biz ÜRGÜPLÜ’yük. Düşlerimiz insanlık ve evrensel dostluk niyetine.
Bu topraklarda iz bırakanları düşündüğümde, Bir an çok şey bazen her şey olmak isterim; Bir yanım keşiş’ti Göreme kiliselerin de, Diğer yanım imam oldu Cuma günü, Ürgüp’te ki büyük cami’ ye.
Herşey olmak için en iyisi parçalara bölünmem; Bir yanım Masai Köylüsü olsun Afrika’nın, Diğer yanım, Manhattanda ki Ceyar’ı Amerika’nın. Bir yarım zenci caz ustası Las Wegas’ın, Diğer yarım Ürgüp’ün klarnet ustası Kara Besim.
En iyisi elma gibi ikiye karpuz gibi altıya bölün beni; Yarımı yakın, yarımı tekrar toprağa gömün; Sağlık iksiri kefir gibi şifa için çoğalayım. Birgün isterse eğer küllerimi uzaya serpin , Uçmak istediğinde öteki yarım.
Bir şiir yazmış bu gece uzaylı yarım; Bir yanım yem olurken topraktaki kurtlara, Diğer yarım sevişiyormuş 18’lik kızlarla Kuytu ve pembe bir köşesinde uzayın. Dostlar şiir diye işte ben buna derim!
Bir yanım sizle kalıp bu gece; Alem yapsın cariyelerle Hamamında bir Osmanlı sarayının. Diğer yanım Oxford’da ilim yapsın Çünkü ben biraz da alim takılmalıyım; Niyetim var zaten, üsler açıp yıldızlarda Geceleri mehtapta dünya ya el sallamaya.
Terlememden korkmayın tarlaya salın, Irgat olsun helal yaşamak isteyen yarım. Yorulunca güneşe sırtını verip, Kurutsun terini kayısı gölgesinde öğleyin. Peynir, karpuz, üzüm yerken iştahla Avanos testisinden içsin suyunu cücük-pınarın; Ve ohh derken cıgaranın ilk nefesinde daha, Diğer gezegenlerde En güzel kumsallarda serinlesin öteki yarım.
Her şey olduk, çok yer gezdik ne çare; Bir yarım acınırken sevinemedi hiç diğer yarılarım! - Çünkü ben de Mevlana gibi herkese kucak açmışım- Bölünen yarılarım birleştiğinde bir bütün insanım.
Bizler de birbirimizi sevip, -Renk-dil, din ve ırk ayırmaksızın, - Ve Mevlana gibi de üstelik; ’Kırk kere tövbe etmiş olsanda, Gel yine gel, kim olursan gel... ’ Diyerek birbirimize kucak açarsak, - Asırlar boyunca savaşı da unutup - Şu güzel gönülllerimiz a benim canlarım, Hem kul, hem tanrı sevgisiyle dolacak...
İnanın bana inanın, Can Kardeşlerim, İnanın bana inanın, Can Parelerim...
28.09.2003 Ankara
|
|
|
Acaba Nedir?:
aha
,
alim
,
ben
,
benim
,
bir
,
büyük
,
can
,
daha
,
din
,
dostluk
,
dünya
,
elma
,
en
,
evrensel
,
gece
,
gibi
,
güzel
,
hiç
,
ibrahim
,
ilim
,
ilk
,
imam
,
insan
,
kadar
,
kalıp
,
kara
,
kim
,
klarnet
,
mevlana
,
olsun
,
osmanlı
,
pembe
,
sağlık
,
sofra
,
şifa
,
şiir
,
tanrı
,
uzaylı
,
üzüm
,
ve
,
yaşamak
,
yem
|
|
Bu şiire henüz yazılmış yorum yazılmamış.
|
Şiire yorum yazabilmeniz için üye olmalısınız.
Üye değilseniz üye olmak için tıklayın. |
|