|
|
09 Mayıs 2008 Cuma 00:51:53
demek öyle sevgili Ebru, şiirini ilk defa okudum. çengele asılı et olsun, konacak sinek bağdat tan gelir gibi. ilk sıradaydı.
takipçisi olduğun akımın başarılı örneği gibi görünüyorsun. ama o temelde hermetik şiirden beslendi. zamanla deri değiştirdi. çok zor ve birikim istiyor. sağlam kurgu istiyor ve hiç hata kabul etmiyor.
devrik cümleler, birkaç buluş-gizli söylemi bir araya getirerek şiir yazıyorlar. anlaşılmazlık şairleri. BÖYLE BİR ŞEY YOK. hayal dünyasını, kendi ruh devinimlerini şiir sayamaz insan. şiirini okuyana armağan etmelisin.
aslında, şiiri yorumlamak gerekirdi. kusura bakma. ilerde zaman bulursam onu da yaparım. eleştirecek çok güzel şiirler yazabileceğini/belki yazdığını sanıyorum. *hiçbir rüyasız* deyişi türkçede yok galiba. yayınlanan şiir dile ve topluma hizmet etmeli-katkıda bulumalı.
yazmalısın ve kendi şiirini oluşturmalısın. inan bu hisse kabulmasam boşuna zamanımı burada harcamazdım.
saygılar i.durmuş
|