Özel Seçki
|
 |
|
 |
| |
Şiir Bilgi
05.05.2008 tarihinde eklendi.
83 çoğul gösterim yapıldı.
72 tekil gösterim yapıldı.
4 yorum yapıldı.
|
|
 |
|
 |
|
|
|
HÜZÜN IŞIKLARI ALTINDA
dön bak dedim kendi kendime döndüm baktım yüzüme benzeyen bir ses yanıyordu ve gece ayrılırken orda denize bakan bir otelde bir kadının mahrur hüznünü anlatan sesi ağlıyordu.
geceler öksüz olur, küçük bir kalbe yaslanır hüzünler adını arar gecenin buğusunda şiirler kavrulur lanetli bir tepeden tüm öfkesi doğusuna düşer hayatın içimdeki seni tüketmeden.
vakit güneyde bir sabaha dönüşür baharda yakası kar gibi kaldırım başlarında sancım büyür kıyamet kopar,cehennem içimde düğümlenir.
voltalarını kahkahalarına saklar mı tutsaklar celladı kızar mı kendisine kurbanın gölgelerine yerleşir mi insanın kovulan düşler ve aşklar?
martılar aç kalmayı bilir ben sana aç kalmamış mıydım bir ömür? aç değil miydim ki kıtaları işgal ettiğimde kovulup gittiğimde ve öldürdüğünüz de beni kimsesiz değil miydim?
şiirlere saklamıyorum hiç birşeyi şiirler de kovdu bizi gözyaşlarında bir yaşam sessizliklerin acının balkonunda karmaşa ve sahili kan doldurulan bir sevgi denizi; yüzerken en iyi ağlamayı bilen yosunlar rol yapar yeniden dirilmek için.
şimdi gidin ve beni kendinizi pazarladığınız savaş alanlarında vurun birileri gelir çiğner hayallerimizi beş yalan koymayı unutmayın kenarına sessizliğin gece lambalarına yaslandığında ölü çığlıklar anılarıma hiç birşeyi hapsetmeyin. çekip çıkarın kendinizi içinden zamanlar da ölür zamanlar da sessizliklerin içinden sökülür.
Zeki Nurçin
|
|
|
Acaba Nedir?:
aç
,
bak
,
bir
,
en
,
gece
,
hiç
,
işgal
,
kan
,
sana
,
savaş
,
ses
,
sevgi
,
ve
,
yalan
,
yaşam
|
|
|
06 Mayıs 2008 Salı 12:31:46
tebrik ederim çok güzeldi.
|
|
|
|
05 Mayıs 2008 Pazartesi 13:59:47
TEBRİKLER YÜREĞİNİZE SAĞLIK
|
|
|
|
05 Mayıs 2008 Pazartesi 13:56:06
"yüzerken en iyi ağlamayı bilen yosunlar rol yapar yeniden dirilmek için."
öldüren zamanı öldürmek için
"zamanlar da ölür zamanlar da sessizliklerin içinden sökülür."
çok güzeldi. teşekkür ederim.
|
|
|
|
05 Mayıs 2008 Pazartesi 09:45:19
şiir mi arıyorsunuz?
buyurun...
hani kolay kolay çok güzel, harika, mükemmel demem...ama bu şiir gerçek bir şiir olmuş...
keşke herkes okusaydı keşke...
sizi yürekten kutluyorum
çok içten çok...inanılmaz etkilendim şiirden...
|
|
Şiire yorum yazabilmeniz için üye olmalısınız.
Üye değilseniz üye olmak için tıklayın. |
|