 |
|
 |
| |
Şiir Bilgi
02.04.2008 tarihinde eklendi.
72 çoğul gösterim yapıldı.
84 tekil gösterim yapıldı.
5 yorum yapıldı.
|
|
 |
|
 |
|
|
|
GURBAN
Değişmez yolumuz boşa yorulma, Rotamız ezelden çizilmiş gurban. Ne yapsak, ne etsek faydasız artık, Alnımıza böyle yazılmış gurban.
Dostlar birer birer gitti gelmiyor. Kalanlar kıymeti kadri bilmiyor. Boşalan dolmuyor, dolu almıyor Çilenin yumağı çözülmüş gurban.
Ne sağlam şükreder, ne hasta dua. Toplumun tamamı inançlı güya! Bulaşmaz kimisi sabuna suya Bozulmuş bu düzen, bozulmuş gurban.
Ne atadan kalmış, ne de elde var. Ne tuzda bereket ne de balda var. Sınırsız mutluluk hangi kulda var? Dertler sıra sıra dizilmiş gurban.
Kendi derdim varken, sırada: Vatan! Başlara tâc olmuş ülkeyi satan. Kahraman kesilmiş köşeyi tutan, Üç kıta boşuna gezilmiş gurban.
Öbek öbek dertler, bitmez sayarak. Büyümez bu ülke onu soyarak. Her yerde doğruyu dedi diyerek, Hallâc`ın derisi yüzülmüş gurban.
Esat ANIK
|
|
|
|
02 Nisan 2008 Çarşamba 10:48:57
HER DÖRTLÜĞÜ AYRI AYRI METHEDİLECEK GÜZELLİKTE... SİZE KATILMAMAK MÜMKÜNDEĞİL...GÖNLÜNÜZE SAĞLIK!
|
|
|
|
02 Nisan 2008 Çarşamba 10:22:09
GÜZEL BİR ŞİİR OKUDUM KUTLARIM
|
|
|
|
02 Nisan 2008 Çarşamba 10:02:45
Her dörtlük , her mısra ayrı bir değerde. Konular o kadar güzel işlenmiş, teknik öyle ustaca kullanılmış ki; "İşte şiir" dedirtiyor okuyana. Teşekkürler Üstad.
|
|
|
|
02 Nisan 2008 Çarşamba 02:03:41
... Kendi derdim varken, sırada: Vatan! Başlara tâc olmuş ülkeyi satan. Kahraman kesilmiş köşeyi tutan, Üç kıta boşuna gezilmiş gurban.
İçten, samimi gönül satırlarıyla mutlu olduk.
Yüreğinize sağlık efendim. Selam, saygı ve sevgilerimle...
egitimci38 tarafından 4/2/2008 2:04:10 AM zamanında düzenlenmiştir.
|
|
|
|
02 Nisan 2008 Çarşamba 01:42:23
Kendi derdim varken, sırada: Vatan! Başlara tâc olmuş ülkeyi satan. Kahraman kesilmiş köşeyi tutan, Üç kıta boşuna gezilmiş gurban.
ee böyle başa böyle tarak neye layıksa insan onu çeker körle yatan şaşı kalkar Daha yazmayalım yeter bu kadar Sağlıcakla kalınız
|
|
Şiire yorum yazabilmeniz için üye olmalısınız.
Üye değilseniz üye olmak için tıklayın. |
|