ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kavramak için görmek, görmek için de dikkatle bakmak gerek! - Pitigrilli Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

“Şiir Zamanı” Zuhal Olcay Konseriyle Başlıyor

Her yıl dünyadan ve Türkiye’den önemli şairleri İstanbul’da buluşturan Uluslararası İstanbul Şiir Festivali, bu yıl 11-15 Mayıs tarihlerinde gerçekleştiriliyor.

13.5.2010

 “Şiir Zamanı” Zuhal Olcay Konseriyle Başlıyor

Her yıl dünyadan ve Türkiye’den önemli şairleri İstanbul’da buluşturan Uluslararası İstanbul Şiir Festivali, bu yıl 11-15 Mayıs tarihlerinde gerçekleştiriliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş.’nin düzenlediği İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti ajansının ikinci kez desteklediği, festivalin Onursal Başkanı Doğan Hızlan. Festivalin Direktörü ise Adnan Özer. Kültür A.Ş. Genel Müdürü Nevzat Bayhan’ın başkanlığını üstlendiği Yürütme Kurulu’nda Metin Celal, Ömer Erdem, Prof. Dr. Abdullah Uçman, Ali Ural ve İstanbul 2010 AKB Edebiyat Yönetmeni Ahmet Kot yer alıyor. Bu yıl festivale 24 Türk, 24 yabancı 48 şair katılıyor. Festivalin bu seneki ana teması İrlanda şiiri ve edebiyatı.

Festival Açılışı



Festivalin açılışı yabancı ve Türk tüm şairlerin katılımıyla 11 Mayıs Salı günü, saat 20.00’de Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde yapılacak. Açılışta şairler tanıtılacak, şiir okumaları yapılacak ve son olarak da ünlü sanatçı Zuhal Olcay şiirseverler için sahnede olacak.
Festivalin Diğer Etkinlikleri


Festival kapsamında Beyoğlu Sanat Galerisi’nde günümüze değin retrospektif nitelikte “Modern İrlanda Şiiri Sergisi” düzenlenecek; tema ülkeye ilişkin bir diğer çalışma olarak da “Çağdaş İrlanda Şiiri Antolojisi” hazırlanacak.


Bu sene de D&R kitabevleri etkinlik mekânı olarak kullanılıyor. Arkeoloji Müzesi, Yerebatan Sarnıcı, Galata Kulesi ve köşkler diğer etkinlik mekânları.

Şiir Akademisi çerçevesinde üniversitelerde oturumlar, konferanslar düzenlenecek ve şiir nasıl yazılır, yazma süreçleri nasıl işler gibi sorular üzerine çalışmalar yapılacak. Oturumlarda festivale katılan şairler öğrencilerle buluşacak.


<!--[if !supportLists]-->· Bu bağlamda Bilgi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü’nde İrlanda şiiri üzerine bir oturum düzenlenecek. Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi’nde ünlü akademisyen ve eleştirmen Mary Shine Tompson moderatörlüğünde İrlanda Şiiri Konferansı yapılacak.<!--[endif]-->


<!--[if !supportLists]-->· Chicago Üniversitesi Edebiyat ve Sanat Fakültesi öğretim üyesi, ülkesinde 68 Kuşağı’nın önemli temsilcilerinden Polonyalı şair Adam Zagajewski, Boğaziçi Üniversitesi’nde “68 Kuşağı’nın Şiire Etkisi” üzerine bir seminer verecek.<!--[endif]-->


<!--[if !supportLists]-->· Amerika’da yaşayan ünlü şair ve akademisyen Christopher Middleton ile Kadir Has Üniversitesi Amerikan Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde bir söyleşi düzenlenecek.<!--[endif]-->


Şiir Okumaları etkinliklerinde ise şairler kendi şiirlerini okuyacaklar. Dinleyiciler şiirleri şairlerin kendi sesinden dinleyebilecekler.


Şiir Performansı başlığında Muammer Karaca’da gerçekleştirilecek Nazım Hikmet’in “Piraye İçin Yazılmış Saat 21-22 Şiirleri” isimli gösterisi Atilla Birkiye tarafından sahneye konulacak.


Konserler festival açılış ve kapanış mekânları ile Galata Kulesi Meydanı’nda İstanbullularla buluşarak festivale renk verecek.


<!--[if !supportLists]-->· Murathan Mungan’ın “Olmasa Mektubun” şiiriyle başlayacak Yeni Türkü konseri, 14 Mayıs Cuma günü Galata’da.<!--[endif]-->


<!--[if !supportLists]-->· Festivalin kapanış etkinliği Cem Adrian konseriyle 15 Mayıs Cumartesi günü Arkeoloji Müzesi Bahçesi’nde olacak.<!--[endif]-->


Şiir Hatları Vapuru etkinliğinde ise Kabataş’tan kalkan vapur tüm Boğaz’ı dolaşacak, Rumeli Kavağı’nda mola verip geri dönecek. Yol boyunca, Boğaz’ın enfes atmosferinde tüm şairlerle buluşulacak hem de şiirler dinlenebilecek.

Bu yıl festival, İstanbul’un 2010’da Avrupa Kültür Başkenti olması nedeniyle “İstanbul” özel teması olan bir bölümü şiir severlerle buluşturuyor. İstanbul üzerine yazdıkları şiirlerle akıllarda yer eden şairler festivalin açılışında bir okuma gerçekleştirecekler.


Yabancı Şairler


Nuala Ni Dhomhnaill, İrlanda (Tema Ülke)

Eilean Ni Chuilleanain, İrlanda (Tema Ülke)

Alan Jude Moore, İrlanda (Tema Ülke)

Macdara Woods, İrlanda (Tema Ülke)

Adam Zagajewski, Polonya

Carles Torner, İspanya

David Harsent, İngiltere

Ferida Duraković, Bosna

Hussein Habasch, Suriye

Joumana Haddad, Lübnan

Mara Zalite, Letonya

Marica Larocchi, İtalya

Michael Krüger, Almanya

Ritta Cankoçak, Finlandiya

Shabbir Banoobhai, Güney Afrika

Tarek Eltayep, Sudan

Thomas Möhlmann, Hollanda

Udo Kawasser, Avusturya

Volker Braun, Almanya

Khanamir Telmanoğlu, Azerbaycan


Türk Şairler


Abdülkadir Budak

Bejan Matur

Betül Dünder

Cevdet Karal

Cumali Ünaldı

Çiğdem Sezer

Deniz Durukan

Didem Madak

Ertan Yılmaz

Hasip Bingöl

Hayriye Ünal

İhsan Deniz

küçük İskender

Mehmet Can Doğan

Mehmet Taner

Murat Menteş

Salih Bolat

Seyhan Erözçelik

Sina Akyol

Tuğrul Tanyol


İstanbul Şairleri


Türk Şairler

Vedat Türkali

Turan Oflazoğlu

Melisa Gürpınar

Hüseyin Avni Dede


Yabancı Şairler

Christopher Middleton, İngiltere
Luis Alberto Cuenca, İspanya

Vasiliki Papageorgiyu, Yunanistan

Marc Delouze, Fransa

Yorumlar
Mesaj Yaz 24.12.2010 15:13:56
Muhteşem bir organizasyon. Başarılar diliyorum.


Yorum Yapın

“Şiir Zamanı” Zuhal Olcay Konseriyle Başlıyor ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.