ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kavramak için görmek, görmek için de dikkatle bakmak gerek! - Pitigrilli Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

TÜYAP dünyaya açılıyor

Kitapseverlerin her yıl sabırsızlıkla beklediği TÜYAP İstanbul Kitap Fuarı yarın başlıyor. 28. İstanbul Kitap Fuarı'nın en önemli yeniliği, yabancı yazar ve yayıncıları ağırlayacak.

31.10.2009

TÜYAP dünyaya açılıyor

İstanbul Kitap Fuarı yarın 28. kez kapılarını açıyor. 8 Kasım’a dek Beylikdüzü’ndeki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde devam edecek fuar kapsamında, yurt içi ve yurt dışından 550 yayınevi ve sivil toplum örgütünün katılımıyla toplam 297 etkinlik gerçekleştirilecek. Ana teması ’kültürlerarası diyalogda çeviri’ olan fuarın bu yılki ’onur yazarı’, şair, tiyatro yazarı ve çevirmen Çevat Çapan.

’Edebiyat maratonu’ boyunca yerli ve yabancı onlarca yazar okuyucularla buluşacak, söyleşi ve panellere katılacak. Yarın saat 12.00’de Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Uluslararası Yayıncılar Birliği (IPA) Başkanı Herman P. Sprujit tarafından törenle açılacak 28. İstanbul Kitap Fuarı’nın en önemli yeniliği Uluslararası Salon.

Uluslararası Salon, 27 ülkeden yayıncıları, editörleri ve yayıncılar birliği temsilcilerini ağırlayacak. Fuarın ilk dört günü boyunca 11.00 - 18.00 saatleri arasında açık olacak salonda çevirmenlerin bir arada olacağı ve çeşitli çeviri etkinliklerinin düzenleneceği bir de ’çeviri merkezi’ yer alacak.

Fransa, Finlandiya, İspanya, Hollanda, Romanya, İsveç, İsviçre ve İtalya ortak bir standla temsil edilirken, Almanya, ABD, Venezüella, Romanya, Yunanistan ve Fransa’dan yayıncılar ve editörler salonda olacak.

ULUSLARARASI KONUKLAR
Kitap fuarı bu yıl yurt dışından 51 yazarı konuk edecek. Türkiye’de de çoksatanlar listelerinden inmeyen Olasılıksız’ın yazarı Adam Fawer yarın Türkiye’deki okurlarla bir araya gelecek. Yarın ayrıca Türkiye üzerine yaptığı araştırmalarıyla tanınan gazeteci-yazar Marc Semo Fransız Kültür Merkezi’nin davetlisi olarak Ahmet İnsel ile birlikte panel düzenleyecek. Harem ve padişah eşleri üzerine yazdıklarıyla ilgi çeken ABD’li yazar Anne Chamberlin 7 Kasım’da, Mısırlı muhalif ve feminist Neval El Saadavi, Avrupa tarihi araştırmalarıyla tanınan Hollandalı yazar Geert Mark ve Latin Amerika üzerine incelemeleriyle bilinen Richard Gott 1 Kasım’da okuyucularla buluşacak.

Fuarın önemli konuklarından biri de Turkuvaz Kitap’ın 250. kitabı olarak yayımlanan Atatürk’ün İtalyan yazarı Fabio L. Grassi. Yazar, 1 Kasım’da saat 14.15’te ’Yabancı Gözüyle Atatürk’ başlığı altındaki söyleşiye katılacak.

’Kültürlerarası diyalogda çeviri’ teması çerçevesinde ise fuar Avrupa Çevirmen Birlikleri Federasyonu Başkanı Martin de Haan’ı ve çok sayıda çevirmeni ağırlayacak. Word Express ’edebiyat yolculuğu’ projesine katılan genç 20 yazar ve şairden oluşan grup ise 3 Kasım’da okuma etkinliği düzenleyecek.

Elbette yurt içinden onlarca yazar da söyleşiler, paneller ve imza günleri için İstanbul Kitap Fuarı’nda olacak. SABAH gazetesi yazarı Atilla Dorsay yarın Remzi Yayınevi’nin düzenlediği bir söyleşiye konu olacak. Saat 18.45’te başlayacak söyleşide Atilla Dorsay, Türkan Şoray, Erden Kıral, Doğan Hızlan ve Alin Taşçıyan Dorsay’ı konuşacak. Dorsay 6 Kasım’da ise saat 14.00’te Turkuvaz Kitap’tan bu çarşamba günü çıkacak Hindistan Sıcağından Norveç Buzuluna kitabını imzalayacak.

28. İstanbul Kitap Fuarı birçok sergiye de ev sahipliği yapacak. Onur yazarı Cevat Çapan’ın yaşamından fotoğraflardan oluşan ’Uzaktan Yakına Cevat Çapan’ sergisi üst kat ana fuayede fuar süresince gezilebilecek. Yazarlar ve Çevirmenler Yayın Üretim Kooperatifi YAZKO’nun kurucusu ve başkanı, Bilim, Kültür, Sanat Kurumu BİLSAK’ın kurucusu ve yöneticisi Mustafa Kemal Ağaoğlu ölümünün 10. yılında bir sergi ve panelle anılacak. 6 no’lu salonda ise fotoğrafçılar Uğur Ataç, Muhsin Akgün ve Adil Gültekin’in ’Moda’nın Yüzü’, geleneksel Türk kitap sanatlarının tanıltıldığı ’Bugünün Ustaları 2009’ ve ’Yalvaç Ural Teneke Oyuncaklar’ sergileri görülebilir. Bilet fiyatlarının 5 lira olduğu fuara giriş öğrenci, öğretmen ve emeklilere ücretsiz.


Yorumlar
Mesaj Yaz 9.11.2009 00:46:49
Kitapların Okuyuculardan Uzaklaştırıldığı Yer: 28. İatanbul Kitap Fuarı

Kitap Fuarı: Herkesin kolayca gidip, gelebileceği, istediği tüm kitapları en ucuz satın alabileceği, yazar ve şairleriyle bire bir iletişim kurabileceği alanlardır.

Beylikdüzü; 28. İstabbul Kitap Fuarı alanı İstanbul'un çok uzağındadır. Fuar alanına gidiş-geliş çok zaman alır. En az üç araç deyiştirmek gerekiyor. Fuar çok uzaktadır...
Gidiş-geliş çok pahalıdır. Maliyeti en az 30 Tl'dir. Kahve içerseniz 5 Tl'dir.

Engelliseniz; giriş çok zor, enaz bir kaç kişinin aracınızı taşıması gerekiyor...Utanç vericidir.... Fuara verır varmaz "Adam Kitapevi" Server Tanilli standına gittim. Sohbet-iletişim mükemmeldi. Katap alan çok az insan vardı...

Sonra özellikle "Penguen Yayınevi" Ali Günay kitaplarını alacaktım (Okumuştum ödünç olarak) hiç biri yoktu. Üzüldüm... Sonra diğer kitapevlerine sol yayınlarına... Yok... Kapitalim Eskimişti, yenisini alayım dedim. Sormaktan çekindim...

Edebiyatçılar Derneği'nin düzenlediği Büyükada Salonuna hızla yetişmeye çalışıyordum, Şiir dinletimiz vardı. Büyük bir kargaşa; Kültür Bakanlığı standı önünde, bakan Günay yüksek sesle, "Kitaplar Nerde?... Nerde F.H.Dağlarca?..." ve ve... Hızla salona koştum. Bakan niye bağırıyor... Bakanlıkların Bastıkları kitaplarda yazar ve şairler yok. sadece sağcı ve dinci kitaplar... Ve sınavlara hazırlık kitapları... Aldırmadan Büyükada salona yetiştim. Edebiyatçılar Derneği Şiir Dinletisi. Kapıdan girerken çağrıldım. Doğruca kürsüde şiirlerimi okudum. Bir arkadaş eksikti. Büyükada'ya gitmiş ve bir sürü dinleyicisi oraya gitmiş... Çok ilginç. Diğer tüm etkinlik yapılan salonları gezdim. Katılımcılar dinleyelerden çok daha fazla... Edebiyatçılar Derneği ve TYS salonları tıklım tıklım doluydu. Edebiyatçılar Derneği Necmettin Salaz şiiri ezberimde:


Diyarbakır Kırığından
Etkisiz Alkole Sitem

"Rakı içeyim tutmayi
Şarap içeyim tutmayi
Votka içeyim ayni
Bira içeyim ayni
Ele ne yapıyımki
Bu asfaltın ziftini mi içiyem lo"



Mesaj Yaz 3.11.2009 10:11:03
28 istanbul fuarı onur yazarı ödülüne layık olan şairimizi yürekten kutluyorum
gerçekten kültürüyle duruşuyla şairliğiyle bu ödülü hak ediyor


Adaları seven bir adam
Adaları da kadınlar kadar
Bir adam gelip dağ köylerinden
Han kahvelerinde duran

Bir köylü imparatorluğun payitahtında
Bir kaçak cezayir zindanlarında
Bir yolcu marsilya dan
İkinci Abdülhamit in padişahlığında
Kalkıp havana ya giden babam


Onur ödülüne layık olan şairimiz Cevat Çapan ın bir şiirini sizlerle paylaşmak istedim


Mesaj Yaz 2.11.2009 22:21:59
Kültürel paylaşımlara emek sarfeden tüm kalemlere teşekkür ederiz.
Bir gün bizim de katkımız olması dileği ile..


Mesaj Yaz 1.11.2009 22:19:03
3 KASIM SALI 2009 / BÜYÜKADA SALONU
Saat:14.45-15-45
Şiir Dinletisi
Katılımcılar: Ali Rıza Kars, İlyas Tunç, Bedran Cebiroğlu, Tekin Gönenç, Nuri Taner, Gökhan Cengizhan, Ali Karagöz, Özkan Mert, Arzu Karadağ, Halil İbrahim Özcan, Kadir Aydemir, Hakan Sürsal, Güney Özkılınç, Necmettin Salaz

Düzenleyen: Edebiyatçılar Derneği





Yorum Yapın

TÜYAP dünyaya açılıyor ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.