ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kavramak için görmek, görmek için de dikkatle bakmak gerek! - Pitigrilli Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

250 yabancıya Türk Kültürü dersi

Türk kültürünü öğrenmek amacıyla İstanbul'a gelen 33 ülkeden 250 gönüllü, cam üfleme, ebru ve çini gibi Türk geleneksel sanatını öğrenerek kendi eserlerini üretti.

3.8.2009

250 yabancıya Türk Kültürü dersi


Zirve, Avrupa Kültürlerarası Öğrenme Federasyonu (EFIL), Türk Kültür Vakfı ve American Field Service (AFS) gönüllülerinin organizasyonu ile İstanbul’da gerçekleştiriliyor.

Beykoz’a bağlı Polonezköy’de yapılan ve 4 Ağustosa kadar sürecek olan zirve kapsamında 33 ülkeden gelen 250 gönüllü, Türk kültürünü tanımak üzere çeşitli çalıştaylara katılıyor.

Çoğu AFS Kültürlerarası Öğrenci değişim programlarından yararlanan gönüllüler, yerel toplumlara hizmet misyonu doğrultusunda yerel toplum hizmet projesine de imza attı.

Beykoz Öğümce Köyündeki Cam Ocağı Vakfı ve çeşitli sanat atölyelerinde cam üfleme, füzyon, çini, ebru ve resim alanlarında çalışmak üzere eğitmenler önderliğinde gruplara ayrılan gönüllüler, Türk geleneksel sanatlarını yakından tanıma fırsatı buldu.

Önce Cam ocağı Vakfı’nda cam yapımını izleyen gönüllüler, daha sonra ebru, çini gibi Türk sanatlarıyla ilgili çalışmalara katıldıktan sonra ürünlerini ortaya çıkardı.

Gönüllüler tarafından yapılan çalışmalar, Polonezköy’de sergilenecek.

Bu arada, gönüllüler, zirve için İstanbul’a gelirken yanlarında kendi ülkelerinin kültürünü tanıtan birer oyuncak getirdi.

Bu oyuncaklar Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu’na bağışlanacak.

Gönüllülere eşlik eden EFIL Genel Başkanı Robberto Ruffino, AA muhabirine yaptığı açıklamada öğrenci değişim programlarıyla genç insanlara ve ailelere yabancı bir ülkenin kültürünü öğrenme fırsatı vermeyi amaçladıklarını belirtti.

Ruffino, bir öğrencinin 1 yıl başka bir ülkede bir ailenin yanında kaldığı ve o ülkedeki bir okulda eğitim aldığı programa dahil olan öğrenci ve ailelerin kendi ülkelerinin birer elçisi haline geldiğini belirtti.

Ruffino, yıllar içinde hem Türkiye’den diğer ülkelere, hem de bu ülkelerden Türkiye’ye gelen öğrencilerin artmasını umduklarını dile getirerek, ’’Avrupa Yaz Zirvesi’’ için organizasyonu iyi yapabilecek ülkeleri seçtiklerini, Türkiye’de çok iyi gönüllü kuruluşlar bulunduğu için burada olduklarını söyledi.

EFIL’in 1971 yılında kurulduğunu ancak bu programın ülke bazında daha önce var olduğunu anlatan Ruffino, kendisinin de 16 yaşındayken bir öğrenci değişim programıyla ABD’ye gittiğini ve üniversiteden itibaren bu program çerçevesinde çalışmalar yürüttüğünü kaydetti.

Ruffino, öğrenci değişim programına dahil olmak isteyen gönüllüler için bir şart aranmadığını ancak bu gönüllülerin kendi kültürünü ve başka kültürleri merak etmesi, uzun süre bir ülkede yaşamanın zorluklarına hazır olmaları gerektiğini söyledi.

Öte yandan AFS Kültürlerarası Öğrenci Değişim Programları çerçevesinde geçen yıl Türk kültürünü tanımak için Türkiye’ye 35 öğrenci geldi. Türkiye’den diğer ülkelere bu yıl gidecek öğrencilerin sayısı ise 181.



Yorumlar
"250 yabancıya Türk Kültürü dersi" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

250 yabancıya Türk Kültürü dersi ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.