ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Mütavazi olmalıyız. Çünkü gelip geçiçiyiz ve unutulacağız. Hayat başkalarına muvaffakiyetlerimizi anlatmak için geçirilmeyecek kadar kısadır. -- Carnegie Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Yemen’imde Aşk Var

Yazar Vahit Taha Kurutlu'nun yeni kitabı Yemen’imde Aşk Var kitabı raflardaki yerini aldı.

8.5.2018

Yemen’imde Aşk Var

Hayatım boyunca pek çok seyahatname, pek çok da roman ve hikâye okudum. Ayrıca yazdım. Bu yüzden seyahat yazısı yazmanın zorluklarını çok iyi bilirim. Hele kitap çapında olursa ve romanla bütünlenirse daha da zorlaşır.

Yaklaşım sanatsal, gözlem isabetli, kalem kıvrak olmalı. Gerçek hayatla gözlem ve duygu arasındaki ilişki sağlam kurulmalı. Hayal ve hayatın iç içeliğini bozmadan yürümeli. Kısacası her şey, özenli geçişler ve dokunuşlarla yerli yerine oturtulmalı. Bu da, gözlemle özlem arasında muhteşem bir uyum gerektirir. Beceri, hatta ustalık ister.

Elinizdeki kitabın yazarı Vahit Taha Kurutlu, bu zoru başarmış gözüküyor. Geçişler sağlam, diyaloglar inandırıcı, mesajlar tutarlı. O topraklar için ödediğimiz ağır bedel, o topraklara karşı duyduğumuz derin hasretle ustaca bütünlenmiş…

Bize derin hasret solukları eşliğinde, sadece okuyup düşünmek kalıyor.
                                                                                               Yavuz Bahadıroğlu
 
Yemen’i kimi zaman acıklı bir türkü, kimi zaman da hüzünlü atasözleriyle hatırlarız. Osmanlı’nın bu son karakoluna gönderdiği yiğit evlatlarından birçoğu yollarda, çöllerde, savaşta şehit olmuş, memleketlerine dönememiştir. Bu eser aslında Yemen-Hicaz cephesine gidip de bir daha dönemeyen kahraman askerlerin hikâyesi…

1911 yılında Yemen’e gönderilen Muhammed Hakkı’nın macera dolu ve hüzünlü aşk hikâyesini okurken Yemen’in aslında bizlere uzak olmadığını, uzaklıkların mesafelerle ölçülemediğini bir kez daha görüyoruz. Vahit Taha Kurutlu kardeşimi tebrik ediyorum.

Mehmet Bozdağ-Diriliş Ertuğrul (Yapımcı-Senarist)

Yorumlar
"Yemen’imde Aşk Var" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Yemen’imde Aşk Var ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.