ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Şerefle bitirilmesi icap eden en ağır vazife hayattır. -- Toegueville Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Dünyanın en büyük canlı lale halısı İstanbul'da

13'üncü İstanbul Lale Festivali kapsamında Sultanahmet Meydanı'nda lalelerden halı yapıldı.

13.4.2018

Dünyanın en büyük canlı lale halısı İstanbul'da

İstanbul'un Fethinin 565'inci yıl dönümü dolayısıyla 565 canlı laleden oluşan bin 734 metrekarelik alan üzerine dünyanın en büyük lale halısının açılışı yapıldı.   

Süresince Emirgan Korusu ve Göztepe 60. Yıl Parkı'nda yapılan etkinlikler 30 Nisan'a kadar devam edeceği belirtildi.  

Sultanahmet Meydanı'nda düzenlenen açılış programına; İstanbul Valisi Vasip Şahin, İBB Başkanı Mevlüt Uysal, Fatih Belediyesi Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta konuşma yapan İstanbul Vali Vasip Şahin, "Lale bu vatanda doğmuş ama başta Batı Avrupa olmak üzere tüm dünyayı sarmış vaziyettedir. Biz millet olarak öteden beri güzelliklerimizi paylaşan bir milletiz, kıskanan bir millet değiliz. Bizde ne güzellik varsa komşumuzda, dostumuzda da olsun diye gayret ederiz. Elimizde ne imkan varsa komşumuzla, dostumuzla, ihtiyaç sahibiyle paylaşmayı şiar edinmişiz. Dolayısıyla bugün biz lalenin dünyaya dağılmasından sadece mutluluk duyuyoruz. Ama lalenin ana vatanında laleyi tekrar ihya etmek, lalenin bu topraklardan yayıldığını söylemek bizim hakkımızdır." dedi.

İBB Başkanı Mevlüt Uysal da İstanbul'un lalenin ana vatanı olduğunu ve 18. yüzyılda bin 588 lale türü ile kentin adeta bir lale cenneti olarak görüldüğünü anlattı.

565 bin lale İstanbul'un fetih yıl dönümünü simgeliyor

Uysal, "2005 yılında 'Lale evine dönüyor' diyerek başlattığımız festivalimizi artık bütün dünya takip ediyor. Festivalimizin namı çoktan İstanbul sınırlarımızı aşmış vaziyette. Tamamı ülkemizde üretilen 565 bin laleden oluşuyor." diye konuştu.

Lale halısının toplam büyüklüğünün bin 734 metrekare olduğunu belirten Uysal, "Halıda kullanılan bu motifler aslında çok özel motifler. Türk dünyasında yüzyıllardır halı ve kilimlere dokunan motif arasından seçtik. Geçen yıl burada kullanılan motif bereket motifiydi, bu yıl ise Anadolu'da kalp gözünü simgeleyen 'göz motifi' ile halımızı şekillendirdik." ifadelerini kullandı.

4'üncü kez yapılan Lale halısı, festivalinin biteceği 30 Nisan'a kadar ziyaretçiler için Sultanahmet Meydanı'nda kalmaya devam edecek. (Nizamettin Aşkın- İLKHA)

Yorumlar
"Dünyanın en büyük canlı lale halısı İstanbul'da" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Dünyanın en büyük canlı lale halısı İstanbul'da ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.