ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Şerefle bitirilmesi icap eden en ağır vazife hayattır. -- Toegueville Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Anadolu’nun en büyük kitap fuarı açıldı

Mevlana’nın şehri ve Hoşgörünün anavatanı Konya, Anadolu’nun en büyük kitap fuarının kapılarını Kitap severler için açtı.

25.3.2018

Anadolu’nun en büyük kitap fuarı açıldı


Konya Büyükşehir Belediyesince gerçekleştirilen ve Eğitimevi tarafından organize edilen ‘Konya kitap okuyacak’ sloganı ile 5 bin metrekare alana kurulan kitap fuarı 1 Nisan Pazar gününe kadar Kitapseverleri ağırlayacak.

Büyükşehir Belediyesi, UNESCO 2020 Dünya Kitap Kenti adayı olarak ülkemizi temsil edecek Konya’nın dünya ülkeleri karşısında en güçlü aday olduğunu belirtirken Mevlana Kültür Merkezi’ndeki kitap günlerimize tüm ilimizi hatta civar illerindeki kitap dostlarını beklediklerini söyledi. 223 Yayınevi 151 yazar ve 351 etkinliğin yapılacağı fuarın ilk gününde 7 bin öğrenci ziyaret ederken öğrencilerin daha önceden dağıtılan kumbaralarını getirip biriktirdikleri harçlıklar ile kitap almaları büyük dikkat çekti. 

Anadolu’nun En Büyük Kitap Fuarı olan Konya Kitap Günlerinin açılış kurdelasını Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya Valisi Yakup Canbolat, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy ve Eğitimevi Yönetim Kurulu Başkanı  Ahmet Ortadeveci birlikte kestiler. Ünlü yazarlardan Ahmet Ümit, Rasim Özdenören, Yavuz Bahadıroğlu, Asım Gültek, Kamil Çakır ve Ayşe Hale gibi renkli isimler Kitap fuarında onur konuğu ve imza töreni düzenlediler. 

ÇOCUKLAR KUMBARALARINI KİTAP ALMAK İÇİN AÇTILAR

Konya Büyükşehir belediyesi ve Kültür Daire Başkanlığı tarafından tertip edilen iki yüz bin kumbara ilk öğretim okullarındaki öğrencilere iki hafta öncesinden dağıtılarak çocukların kitap fuarı öncesinde harçlıklarından birikim yapmaları sağlandı. Fuarın açılış gününde binlerce çocuk kumbaralarını bu kez kitap almak için açtılar. Kumbaralardan çıkan paralar ile sevdikleri kitapları temin edebilmek için adeta birbirleriyle yarıştılar.

TAHİR AKYÜREK, ‘KONYA 2020 DÜNYA KİTAP BAŞKENTİ OLACAK’

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise bir çok medeniyete ev sahipliği yapan Konya’da kültür faaliyetlerine vatandaşın ilgisinin çok yoğun olduğunu ve en çok kitap okunan memleket olduğunu söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek, ‘Unesco 2020 Dünya Kitap Başkenti Türkiye adayı olan ve dünya ülkelerinin karşısında da en güçlü olan Konya’mızın, Türkiye’nin gururu olması için tüm çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Bu çerçevede Anadolu’nun en iddialı ve kapsamlı bir kitap fuarına imza atmanın mutluluğu içindeyiz. Aynı zamanda Konyamız kütüphane bakımından en zengin ilimiz konumunda’ diye konuştu. 

‘KADINA ŞİDDET VE ÇOCUK İSTİSMARINI KİTAP OKUYARAK AŞALIM’

Türkiye’nin en ünlü yazar ve şairlerin Konya Kitap Günleri’nde görme fırsatı bulacak kitap severler okudukları kitapları da yazarlarına imzalatma şansı yakalayacak. Açılış gününde ise polisiye yazar ve şair Ahmet Ümit için binlerce hayranı kitaplarını imzalatmak için uzun kuyruklar oluşturdu. Ahmet Ümit yaptığı konuşmada Konya Kitap Fuarında olmaktan mutluluk duyduğunu bu festivallerin yurt çapında yaygın olması gerektiğini söyledi.



Yorumlar
"Anadolu’nun en büyük kitap fuarı açıldı" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Anadolu’nun en büyük kitap fuarı açıldı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.