ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hiç unutulmayacak yüz anne yüzüdür.-- Hz. Muhammed Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Türkiye'de 13 yeni müze açılacak

Kültür ve Turizm Bakanlığınca bu yıl Türkiye'nin dört bir yanında 13 yeni müzenin açılış çalışmaları tamamlanacak.

29.1.2018

Türkiye'de 13 yeni müze açılacak

Kültür ve Turizm Bakanlığınca bu yıl Türkiye'nin dört bir yanında 13 yeni müzenin açılış çalışmaları tamamlanacak.

Bakanlık Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünce Türkiye genelinde müzelerin iyileştirilmesi ve yenilerinin açılmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.

9 MÜZE AÇILIŞA HAZIR

Bu kapsamda çalışmaları tamamlanan 9 yeni müzenin açılışını yapacak Bakanlık, 4 müzeyi ise 2018 yılında tamamlayarak açılışa hazır hale getirecek.

Yapılan planlamaya göre, bu yıl Bartın Amasra Müzesi, Edirne Müzesi, Malatya Beşkonaklar Müze Evi, Mardin Müzesi, Bitlis Ahlat Selçuklu Mezarlığı Müze ve Karşılama Merkezi, Çankırı Müzesi, Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi Arkeopark, Kayseri Atatürk Evi ile Batman Müzesi Arkeopark'ın açılışları gerçekleştirilecek.

Ayrıca çalışmalarının bu yılın ilk çeyreğinde tamamlanmasının ardından Muğla Milas Müze Kompleksi'nin birinci etabında yer alan Etnografya ve Muğla Milas Halı Müzesi, Uşak Müzesi, Antalya Mevlevihane Müzesi ve Antalya Etnografya Müzesi de açılışa hazır hale getirilecek.

3 MİLYONDAN FAZLA ESER MÜZELERDE

Bakanlığın verilerine göre, 2017 yılı itibarıyla Türkiye genelindeki müzelerde 3 milyon 331 bin 359 eser bulunuyor.

Türkiye'de Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı 107'si müdürlük olmak üzere toplam 201 müze ve 138 ören yeri ile Bakanlığın denetiminde 238 özel müze, faaliyetlerini sürdürüyor. Ayrıca Bakanlığa bağlı 125 türbe, Bakanlık denetiminde de bin 596 özel koleksiyoncu bulunuyor.

53 MİLYON LİRA KAYNAK

Öte yandan Bakanlıkça ören yerlerinin, turizmin hizmetine sunulması kapsamında geçen yıl karşılama merkezi, satış üniteleri, yürüyüş yolları ve seyir terasları yapımı için 53 milyon lira ödenek kullanıldı. Bu kapsamda 14 ören yerinin tamamlanması sağlandı.

Ayrıca Burdur Kbyra, Gaziantep Zeugma, Kars Ani ören yerleri ile Muğla Knidos, Antalya Patara ve Elazığ Harput Kalesi'nin içinde yer aldığı 19 çevre düzenleme ve ziyaretçi karşılama merkezi proje çalışmalarının da devam ettiği ve yıl sonuna kadar tamamlanmasının planlandığı öğrenildi.

Yorumlar
Mesaj Yaz 1.2.2018 16:50:41
Trabzon'a, ilk önce bir basın müzesi ve ardından, bir de el sanatkârları müzesi kurulsun.

Vâliliği sırasında, Sayın Âdil Yazar Beye bu düşüncemi makâmında ziyâretimiz sırasında açıklamıştım(Trabzon'un en eski matbaa makineleri sahibinin(A.K.Y.B) dileği idi).
Trabzon'da bir matbaanın kapısında şöyle yazar: Kuruluşu:1901 ve bu matbaa(Olcay) kurucunun torunu tarafında 2018 yılında işletilmektedir.
Olcay adı, kurucunun kızının adıdır ve şahsen tanıdım.

Müzelerimiz, Millî kimliklerimizdir.

kadiryeter Kadir Yeter.
01.02.2018 Kavakmeydan Mah. TRABZON. w.edebiyatdefteri.com/etkinlikler/incele/5718/turkiye-de-13-yeni-muze-acilacak



Yorum Yapın

Türkiye'de 13 yeni müze açılacak ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.