ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hiç unutulmayacak yüz anne yüzüdür.-- Hz. Muhammed Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Anadolu'nun Dile Gelmiş Fotoğraflar sergisi açıldı

Fotoğraf sanatçısı Fatih Çam'ın "Anadolu'nun Dile Gelmiş Fotoğrafları" ismini verdiği İstanbul'daki ilk kişisel sergisi açıldı.

24.1.2018

Anadolu'nun Dile Gelmiş Fotoğraflar sergisi açıldı

Sanatçının geçen yıl çıkardığı "DeklanŞiir" adlı kitabındaki fotoğraflardan oluşan sergi, Eyüpsultan Belediyesi başkanlık girişindeki fuaye alanında sanatseverlerle buluştu. Daha önce farklı şehirlerde 6 kişisel sergi açan Çam, fotoğraflarını İstanbullu sanatseverlerle buluşturmaktan dolayı yaşadığı mutluluğu dile getirdi. Çam, İstanbul'un kültür başkenti olduğunu belirterek, "Anadolu'nun çok farklı coğrafyalarında çektim bu fotoğrafları. Sadece 1 fotoğraf Suriye Şam'dan. Fotoğraflarda Kayseri, Hakkari, Malatya, Van gibi birçok şehir var. Genelde doğa fotoğrafları çekiyorum." dedi. 

COĞRAFYA, İNSAN VE TARİHİ ELE ALARAK BİR BÜTÜN OLUŞTURUYOR 
Kendisini yol fotoğrafçısı olarak tanımlayan Çam, "Kuşlar özgürlüğü temsil eder. Özellikle de güvercinlerle ilgileniyorum. Su temasıyla birlikte 3 tema üzerine yoğunlaşıyorum. Anadolu'nun dile gelmiş fotoğrafları deyince, coğrafyanın kendisi, insanı ve tarihini de içine alarak bir bütün oluşturmaya çalıştık. Bir anne çocuğunu kucağına aldığında ne hissediyorsa aynı duyguları paylaşıyorum. Sanatseverlere de duygumu aktarabiliyorsam ne mutlu bana." ifadelerini kullandı. Serginin açılışına katılan Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın da sergide yer alan fotoğrafların sanatsal açıdan çok değerli olduğunu söyledi. 

FOTOĞRAF SERGİLERİNİN GELİŞMESİ İÇİN KATKIDA BULUNACAK 
Aydın, fotoğrafların Anadolu izlenimlerini yansıttığına işaret ederek, bu tip sergilerin sanatın gelişimine ve kuvvetlenmesine katkı sağlayacağını belirtti. Sanatçının 30 fotoğrafının yer aldığı sergi, 29 Ocak'a kadar gezilebilecek.

Yorumlar
Mesaj Yaz 25.1.2018 16:47:10
Şehrin hâfızalarından biri olan şehir fotoğrafçılığı yapıyorum...
Dileğim, belediyelerin bu iş ile biraz ilgilenmeleri.
Elektronik alanda yapılan paylaşımların, buz üstüne yazı yazmak kadar geçiciliğine inanıyorum.

Şükür ki, herkesin elinde telefon- kamerası var, çekip duruyorlar... nereye kaydediyorsun diye sorduğumda, verilen cevaplar pek hoş değil; "Telefonun hâfızasına"...
İnsanın da hâfızası var ancak, başı taşa değdiğinde silinebiliyor!.
Fotoğrafçılık, arşivciliktir; gazetecilik gibi.

30 Yıl sonraya kayıt saklayabilenleri tebrik ederim.

kadiryeter Kadir Yeter.
25.01.2018 Kavakmeydan Mah. TRABZON.

w.edebiyatdefteri.com/etkinlikler/incele/5715/anadolu-nun-dile-gelmis-fotograflar-sergisi-acildi



Yorum Yapın

Anadolu'nun Dile Gelmiş Fotoğraflar sergisi açıldı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.