ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hiç unutulmayacak yüz anne yüzüdür.-- Hz. Muhammed Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Gençler için “Kitap Kafe” açıldı

Eyüpsultan Belediyesi yeni bir projeyi daha hayata geçirdi. Başkan Aydın, gençler için Simurg Yeşilpınar Gençlik Merkezi bünyesinde oluşturulan Kitap Kafe'nin açılışını yaptı.

11.1.2018

Gençler için “Kitap Kafe” açıldı

Eyüpsultan Belediyesi, ilçede yaşayan gençler ve çocuklar için birbiri ardına örnek projeler üretmeye devam ediyor.

KİTAP KAFELERİ TÜM GENÇLİK MERKEZLERİNDE AÇACAKLAR

Başkan Remzi Aydın açılışta yaptığı konuşmada, göreve geldiği günden itibaren her fırsatta eğitime, gençliğe önem veren bir belediye olacaklarını söylediğini belirterek: “Bu çerçevede çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Yeşilpınar Gençlik Merkezimiz, 15 tane gençlik merkezlerimizden ve en büyük, en kapasiteli gençlik merkezlerimizden bir tanesi. Bu gençlik merkezimize Kitap Kafe ile çok önemli bir fonksiyon eklemiş olduk. Kitap Kafelerimizi ilçemizdeki bütün gençlik merkezlerimize açacağız. Bodrum katımızda bir de cep sinemamız var.” dedi.

“GENÇLERİMİZ SOSYAL VE KÜLTÜREL FAALİYETLERLE YETİŞSİN İSTİYORUZ”

Konuşmasında, gençlerin sadece okuldaki dersleri öğrenmekle kalmadan okul dışında atölye çalışmaları, kitap okumaları gibi sosyal ve kültürel faaliyetlerle donanmasını ve donanımlı yetişmesini istediğinin de altını çizen Başkan Aydın sözlerini şöyle sürdürdü: “Kitap Kafemiz aynı zamanda gençlerimizin üniversiteli büyükleriyle sohbet edecekleri, tecrübe paylaşımı yapabilecekleri bir mekan olacak. Eyüpsultan gençliği, Eyüpsultan Belediyesinin Gençlik Merkezleri'nde ki gençler bana göre çok yetenekli ve inandıkları takdirle herşeyi yapabilecek kapasitedeler.”

Başkan Aydın ayrıca, zaman zaman kendisi de Kitap Kafe'ye gelerek gençlerle sohbet edeceğini belirtti.

Açılış için kesilen kurdelenin ardından Başkan Aydın ve AK Parti İlçe Başkanı Aykaç birlikte Kitap Kafe, Simurg Yeşilpınar Gençlik Merkezi ve Farkındayız Yaşam Merkezi'ni gezerek incelemelerde bulundular.

GENÇLERE OKUMA BİLİNCİ AŞILANACAK

Kitap Kafe'lerde gençler kötü alışkanlıklardan uzak tutularak okuma bilinci aşılanacak. Ayrıca gençler bu kafelerde eğitmenleriyle dersler, atölyeler ve hayata dair nitelikli sohbetler edebilecekler, yeni projeler üretebilecekler. Haftanın belirli gün ve saatlerinde ise yazar, fikir adamı ve örnek şahsiyetler öğrencilerle buluşarak tecrübe aktarımı yapacaklar. Yine haftanın belirli gün ve saatlerinde kafede film, belgesel gösterimi ve kritiği yapılacak.

Okul çıkışlarında ise Kitap Kafe'de arkadaş gruplarıyla vakit geçirebilecekler, dilediklerinde, kafelerde oyun konsollarıyla yine eğitmenlerinin nezaretinde ve kontrolünde oyun oynayabilecekler.

DAHA ÇOK ÖĞRENCİYE ULAŞMAYI HEDEFLİYOR

Sabah gençlik merkezlerinin açılış saatinde açılıp akşam saat 21.00-22.00’ye kadar açık kalacak olan Simurg Kitap Kafeler, gençlik merkezlerinde verilen ders ve atölyeleri de akşam saatlerine kadar genişleterek daha çok öğrenciye ulaşmayı hedefleyecek.

ÜYELİK SİSTEMİYLE HİZMET VERİLECEK

Kitap kafelerin kontrollü mekânlar olmasını sağlamak amacıyla üyelik sistemiyle hizmet verilecek. Gençlik Merkezlerinekayıtlı tüm öğrenciler kitap kafenin doğal üyeleri olacak. Bunun yanı sıra gençlik merkezlerine kayıt olunmasa dahi KitapKafe'ye üye olunup sadece kafeden istifade edinilebilecek.

Yorumlar
"Gençler için “Kitap Kafe” açıldı" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Gençler için “Kitap Kafe” açıldı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.