ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hiç unutulmayacak yüz anne yüzüdür.-- Hz. Muhammed Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Louvre’da ‘İstanbul’ esintileri

Paris Modern Fotoğraf Fuarı’na Türkiye’den Gama Sanat Galerisi de katıldı. Türkiye’den fotoğrafçıların çalışmaları “İstanbul Güzeli” adlı sergiyle Louvre Müzesi’nde ziyarete açıldı

15.11.2017

Louvre’da ‘İstanbul’ esintileri

Paris Uluslararası Modern Fotoğraf Fuarı dolayısıyla, tüm dünyadan dev sanatçılara ve onların eserlerine ev sahipliği yapıyor. Foto Fever'a Türkiye'den ise Gama Sanat Galerisi ve 8 fotoğraf sanatçısı katıldı. Her yıl on binlerce fotoğraf sanatı meraklısını buluşturan Foto Fever sergisinin 6'ncısı ise ünlü Louvre Müzesi'nin en önemli sergi salonu Caroussel'de yapılıyor. Serginin yöneticisi Cecile Schall, "Keşfetme odaklı, koleksiyon yapan yeni ve yetenekli isimleri seçmeye çalıştık bu yıl. Burada rolümüz, yaşayan sanatçılarla, daha moderne gitmek" dedi. Türkiye'de 2009'dan bu yana fotoğraf sergilerine yer veren Gama Art Galery, Türkiye'nin en iddialı fotoğraf sanatçılarıyla Foto Fever'da yer alan tek Türk konuk oldu. "La Belle d'istanbul/ İstanbul Güzeli" adlı sergide kadın temasını seçen Türk sanatçılar, Fransa'dan ve tüm dünyadan gelen sanatseverlerle buluştu. Her yıl büyük ilgi gören Foto Fever'da 80 galeriden 150 ayrı sanatçının eserleri yer aldı. Türkiye'den Fotoİstanbul'un kurucusu Atilla Durak, Paris moda dünyasının yakından tanıdığı Can Sarıçoban, Koray Erkaya, Metin Tütün, Özlem Acaroğlu, Elif Gülen, Beril Gülcan ve Ceylan Atuk'un eserleri yer aldı. Sergide, Gama Art Galery standı daha ilk saatlerden itibaren yoğun ilgi gördü. Gama Galeri'nin kurucusu Şule Altıntaş, ilk kez katıldığı sergide Türkiye'nin "gerçek imajını göstermeye katkıda bulunmayı" amaçladıklarını dile getirerek, "Louvre'da olmak, bu sergide olmak çok önemli. Bizim sanatçılarımız da uluslararası pek çok sergide var" dedi.

Yorumlar
Mesaj Yaz 2.12.2017 18:28:17
Bu Koleksiyonun açılmasında,çok buyuk emeğe sahip,bata Elif,Beril,Ceylan hnm olmak üzere,tüm personele teşekkürü bir borç bılırız....Plastic,Aesthetic and Reconstructive surgery Opr.Dr.Koray ATALAY


Yorum Yapın

Louvre’da ‘İstanbul’ esintileri ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.