ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hiç unutulmayacak yüz anne yüzüdür.-- Hz. Muhammed Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Niksar'da Şairlerden Şiir Şöleni

Niksar Kaymakamlığı, Niksar Belediyesi ve Tokat Şairler ve Yazarlar Derneği işbirliği ile "Erzurumlu Emrah’tan Cahit Külebi’ye Kültür-Sanat Halk Aşıkları ve Şiir Şöleni" düzenlendi.

29.10.2017

Niksar'da Şairlerden Şiir Şöleni

Niksar Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda düzenlenen programa Tokat Valisi Dr. Ömer Toraman, Niksar Kaymakamı Selami Kapankaya, Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan, Tokat İl Jandarma Komutanı J. Albay Hidayet Arıkan, Ak Parti İlçe Başkanı Kemal Yılmaz, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Aybak, TRT Erzurum Radyosu Müdürü İsmail Güngör, Tokat Şairler ve Yazarlar Derneği (TOŞAYAD) Başkanı Remzi Zengin, halk aşıkları, şairler ve vatandaşlar katıldı.

Tokat Valisi Dr. Ömer Toraman, tarihe tanıklık etmiş ve bir çok medeniyete başkentlik yapmış bir şehir olan Niksar’da olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek; “Erzurumlu Emrah ve Cahit Külebi ülkemizin çok değerli edebiyat üstatlarıdır. Danişmendli Devletine başkentlik yapmış bir şehir olan Niksar’ımızda böylesine güzel bir programın yapılmasından çok mutlu oldum. Şair ve aşıklarımıza bu programa katılımlarından ötürü teşekkür ediyorum” dedi.
Niksar Kaymakamı Selami Kapankaya ise konuşmasında böyle programların insanların birlik ve beraberlik duygularını pekiştirdiğini belirterek, bu gibi faaliyetlerin zenginleştirilerek devam etmesi gerektiğini ifade etti.

Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan da, Erzurumlu Emrah’tan Cahit Külebi’ye Kültür-Sanat Halk Aşıkları ve Şiir Şöleni’ni Niksar Kaymakamlığı, Niksar Belediyesi ve Tokat Şairler ve Yazarlar Derneği olarak her yıl düzenlediklerini kaydetti.
Başkan Özcan konuşmasının devamında; “Niksar Belediyesi olarak büyük projelerimizin yanı sıra, kültür faaliyetlerimizi de sürdürüyoruz. Bir dönem önceki belediye başkanımız Duran Yadigar tarafından başlatılan “Erzurumlu Emrah’tan Cahit Külebi’ye Kültür-Sanat Halk Aşıkları ve Şiir Şöleni” programını ve Cahit Külebi “Memleketime Bakış” yarışmasını bizlerde devam ettirdik. Kendisine teşekkür ediyorum. Danişmendli Devletine başkentlik yapmış bu güzel şehirde kültür faaliyetlerimiz hız kesmeden devam edecek. Ayrıca kendini edebiyata adamış şairimiz Erzurumlu Emrah’ın türbesi ve çevre düzenleme çalışmalarını bitirmek üzereyiz. 1986 yılında dönemin belediye başkanı Selahattin Hançer tarafından inşa edilen türbemizin yanında Cahit Külebi ve değerli eşleri de yatmaktadır. Kendilerini rahmetle anarken, programımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Tokat Şairler ve Yazarlar Derneği Üyesi Mahmut Hasgül’ün sunuculuğunda çeşitli illerden gelen şairler teker teker sahne aldı. Şairlerin ardından TRT İstanbul Radyosu Sanatçısı Hüseyin İpek verdiği konser ile devam eden program bu yıl sekizincisi düzenlenen “VIII. Cahit Külebi, “Memleketime Bakış” konulu şiir yarışmasında dereceye giren yarışmacılarının ödüllerinin verilmesi ile son buldu.
Yarışma neticesinde “Avrasya” rumuzu ile Kahramanmaraş’tan katılan D. Ahmet Dalkanat, “Öz Ülkem” isimli şiiri ile birinci olurken, “Yalın” rumuzu ile Şanlıurfa’dan yarışmaya katılan Mustafa Sade “Memleketim” isimli şiiri ile ikinci ve yine yarışmaya “Sözdar” rumuzu ile Batman’dan katılan Ecir Demirkıran “Memleketim” isimli şiiri ile üçüncü oldular.


Kaynak:
http://www.milliyet.com.tr/niksar-da-sairlerden-siir-soleni-tokat-yerelhaber-2366887/


Yorumlar
"Niksar'da Şairlerden Şiir Şöleni" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Niksar'da Şairlerden Şiir Şöleni ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.