ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hiç unutulmayacak yüz anne yüzüdür.-- Hz. Muhammed Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Küçükçekmece'de kültür-sanat sezonu başladı

Küçükçekmece Belediyesi, 2017-2018 kültür-sanat sezonunu Bedri Rahmi Eyüboğlu sergisiyle açtı. Sergi sonrası usta tenor Hakan Aysev konser verdi.

15.10.2017

Küçükçekmece'de kültür-sanat sezonu başladı

Küçükçekmece Belediyesi, 2017-2018 Kültür Sanat Sezonunun açılışını Bedri Rahmi Eyüboğlu sergisiyle açtı. “Al Gözüm Seyreyle” başlıklı Bedri Rahmi Eyüboğlu retrospektif sergisi, Cennet Kültür ve Sanat Merkezinde sanatseverlerle buluştu. Ressam, şair, yazar ve akademisyen Eyüboğlu’nun bir şiir imgesinden yola çıkılarak hazırlanan sergide, bazı eserler ise ilk kez sergilendi. Eyüboğlu ailesinden alınan eserlerin ziyaretçilerin beğenisine sunulduğu sergide, sanatçının mektupları, fotoğrafları ve özel eşyaları da yer aldı. Sergi açılışının ardından usta tenor Hakan Aysev, Derya Türkan ve Hüseyin Köroğlu’nun yorumlarıyla Bedri Rahmi Eyüboğlu şiirleri, orkestra eşliğinde yorumlandı. Yaklaşık 100 özel eserin yer alacağı sergi, 14 Aralık’a kadar gezilebilecek. Programa katılan Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, kendisine sergiyi gezdiren usta sanatçının torunu Sabahattin Rahmi Eyüboğlu’na sahnede plaket takdim etti.

“Gerçek anlamda bir sanat adamı”

Kültür sanat sezonu açılışına katılan Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, “Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun adıyla açıyoruz kültür sanat sezonumuzu. Kendisi usta bir şair ve aynı zamanda yazar, öte yandan da ressam. Gerçek anlamda bir sanat adamı, biz de bu dönemde onun ismiyle açmayı uygun gördük. Ustanın şöyle bir ifadesi vardır: “Benim şiirlerimi eleştirebilirsiniz, resimlerimi eleştirebilirsiniz fakat öğretmenliğimi eleştiremezsiniz” Hep Türk halkına, sanatseverlere bir şeyler öğretmeye çalışmış ve nevi şahsına münhasır bir kişilik” dedi.

Usta sanatçının torunu sergide

Serginin binlerce kişiye ulaşacağını belirten usta sanatçının torunu Sabahattin Rahmi Eyüboğlu, “Tahmin ediyorum ki bu sergi 30-40 bin kişiye ulaşacak. Bu da bir sanatçının yaşaması ve diğer nesillere aktarılabilmesi için dedemin Küçükçekmece’de halkına ulaşmasından dolayı çok mutluyuz. Dedem benim için ‘Adımın yarısı canım hepsi dediğim torunum’ demiş. Haliyle dedemiz böyle dediği zaman üzerimize de bir yük koymuş” ifadelerini kullandı. 
Harun Basat


Kaynak:
http://www.iha.com.tr/haber-kucukcekmecede-kultur-sanat-sezonu-basladi-678843/


Yorumlar
Mesaj Yaz 19.10.2017 18:27:00

"sanatçının mektupları, fotoğrafları ve özel eşyaları"nın,
Trabzon Muhibbî Edebiyat Müze Kütüphânesi'nde
dâimî olarak sergilenmesini isterim.

kadiryeter Kadir Yeter. 19 EKİM 2017 TRABZON.

w.edebiyatdefteri.com/etkinlikler/incele/5657/kucukcekmece-de-kultur-sanat-sezonu-basladi




Yorum Yapın

Küçükçekmece'de kültür-sanat sezonu başladı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.