ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hiç unutulmayacak yüz anne yüzüdür.-- Hz. Muhammed Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Bir dakika kitap, 3 saat telefon

Ajans Press, Türkiye’nin günlük alışkanlıklarına yönelik bir araştırma gerçekleştirdi.

29.9.2017

Bir dakika kitap, 3 saat telefon

Araştırmaya göre Türkiye’de günün 2 saat 59 dakikasını cep telefonu ile geçirirken kitap okumaya sadece bir dakika ayrılıyor. Günlük 2 saat 14 dakika ise televizyon başında geçiyor.

Medya takibinin önemli kuruluşu Ajans Press, Türkiye’nin günlük alışkanlıklarına yönelik bir araştırma gerçekleştirdi. Ajans Press’in We Are Social verilerini derlediği araştırmada, Türkiye’de bulunan 71 milyon mobil kullanıcının yüzde 75’i akıllı telefon kullanıyor. Türk halkının cep telefonu başında geçirdiği süre son bir yılda yüzde 15,4 artarak günde 2 saat 59 dakika oldu. Cep telefonlarının internet hizmeti sağlamada ileri seviyelere ulaşması, bilgisayar trafiğini de etkiledi; internete bilgisayar üzerinden girenlerin oranı geçtiğimiz yıla göre yüzde 29 oranında geriledi. Mobilden internete girenlerin oluşturduğu trafik ise yüzde 33 oranında artarak yüzde 61’e çıktı. Mobil internet kullanımın artması mobilden yapılan alışverişleri de etkilerken, mobil alışverişte Almanya, Fransa, Japonya gibi devleri geride bıraktık. 

Türkiye İstatistik Kurumu’ndan elde edilen bilgilere göre ise Türkiye’de bireylerin kitap okumak içinde günce sadece bir dakika vakit ayırdıkları belirtildi. Ajans Press ve PRNet’in bu yıl içerisinde gerçekleştirdiği medya analizinde ise kitap konulu 96 bin 563 haber yansıması tespit edilirken, internet konulu 118 bin 985 haber çıkışı saptandı. Medyada internetin daha çok yer alması araştırmanın dikkat çekici başlıklarından birisi oldu.

Yorumlar
Mesaj Yaz 10.10.2017 09:55:54
Bu sayıyı tetikleyen/tetikleten medya ve özelikle telefon ve operatörlerin aşırı reklamlarından kaynaklanıyor, bence telefon ve hat operatörlerin reklamlarını kısıtlanmalı yoksa 75 milyon nüfusa 150 milyon mobil kullanıcısına çıkacaktır !
aşırı bir talep var.

"Almanya, Fransa, Japonya gibi devleri geride bıraktık" bu bir sanal zafer mi?






Mesaj Yaz 30.9.2017 12:20:05
Buna da şükür!...
Araştırmaya Amazon yerlileri dahil olsaydı, mesela akıllı telefon Kullanım oranı onlarda yüzde 100 çıkacaktı, bizim de klasımız(!) sarsılacaktı o zaman...


Mesaj Yaz 29.9.2017 21:22:41
Kitap okumayi teşvik edici projeler...


Yorum Yapın

Bir dakika kitap, 3 saat telefon ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.