ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hiç unutulmayacak yüz anne yüzüdür.-- Hz. Muhammed Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Sanat fuarına rekor katılım

SABAH ve Daily SABAH’ın medya sponsoru olduğu Contemporary İstanbul’u 80 binden fazla kişi takip etti. 55 milyon dolar değerindeki bin 500 sanat eseri sergilendi

19.9.2017

Sanat fuarına rekor katılım

Akbank desteği ve Ferko ile Yıldız Holding ortak sponsorluğunda 13-17 Eylül arasında Lütfi Kırdar Rumeli Salonu ve İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen çağdaş sanat fuarı Contemporary İstanbul (CI), rekorla sona erdi. Ön izleme günü dâhil 5 gün süren, SABAH ve Daily SABAH'ın medya ana sponsorluğundaki fuar, 80 binden fazla sanatseveri ağırladı. İstanbul'un sahip olduğu sanat ortamında çeşitli galerilerde, müzelerde yer alan sergiler ve 15. İstanbul Bienali ile birlikte bu rakam bir rekor kabul ediliyor. 42'si yabancı olmak üzere 73 galerinin yanı sıra, yaklaşık bin 500 sanat eseri İstanbullu sanatseverlerle buluştu. Toplamda 55 milyon dolar değerinde eserin satışa çıktığı CI'da önemli birçok eser alıcı buldu. Victoria Miro Galeri'den Yayoi Kusama'nın "Infinity-Nets [Sotoa]" adlı eseri 500 bin euroya satılarak, açıklananlar arasında en yüksek satış rakamına ulaşan eser oldu. Bunun yanı sıra, Dirimart Galeri'de izleyiciye sunulan Fahrelnissa Zeid'in otoportesi 500 bin dolara, Marlborough Gallery'den sanatçı Manolo Valdes'in "Retrato con Marco" adlı eseri ise 380 bin dolara el değiştirdi. Contemporary Istanbul'un bir sonraki etkinliği 13-16 Eylül 2018'de gerçekleşecek. 

REKOR 500 BİN EUROLUK ESERDE... 
Etkinlikte, Yayoi Kusama'nın "Infinity-Nets [Sotoa]" adlı eseri 500 bin euroya satıldı. Manolo Valdes'in "Retrato con Marco" adlı eseri ise 380 bin dolara el değiştirdi.

Yorumlar
"Sanat fuarına rekor katılım" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Sanat fuarına rekor katılım ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.