ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hiç unutulmayacak yüz anne yüzüdür.-- Hz. Muhammed Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Uzunköprü'de Kültür Sanat ve Tarım Festivali

EDİRNE,(DHA)-EDİRNE'nin Uzunköprü İlçesi Belediyesi tarafından bu yıl 2'ncisi düzenlenen Kültür, Sanat ve Tarım Festivali törenle başladı.

16.9.2017

Uzunköprü'de Kültür Sanat ve Tarım Festivali

Uzunköprü Kültür, Sanat ve Tarım Festivali'nin açılışı Edirne Belediye  Bandosu eşliğinde gerçekleşen kortej yürüyüşü, Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayıp Kız Melek Lisesi önünde son bulan yşürüyüşle başladı. Kültür, Sanat ve Tarım Festivali  açılışına Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Milletvekili Erdin Bircan, İl Genel Meclis Başkanı  Mehmet Geçmiş, Uzunköprü Kaymakamı Kemal Yıldız, Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen ve Uzunköprü halkı katıldı. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen ile birlikte festival alanında açılan stantları ziyaret ederek, Uzunköprü halkıyla sohbet etti. 14-17 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan Uzunköprü Kültür, Sanat ve Tarım Festivali, ünlü sanatçıların konserleri ve çeşitli etkinliklerle devam edecek.

DEMİRYOLU SINIR KAPISI TALEBİ
Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, ikincisini gerçekleştirdikleri festivalin Uzunköprü'ye beret getirmesini diledi. Uzunröprü İlçesi'nin kuruluş tarihini anlatan İşbilen, şunları söyledi:

"Ergene Havzası'nın en verimli topraklarını içinde bulunduran Uzunköprü; insanı ile tarım yapmış, hayvan yetiştirmiştir. Bu tarım ve hayvancılık alanındaki bolluk ve çeşitlilik ticareti artmasını getirmiştir. Yöre pazarlarının içerisinde Cuma günleri kurulan Uzunköprü Pazarı büyük bir öneme sahiptir, kalabalık pazarlardandır. Ticaretin artırılması ve ürünlerin tanıtımı anlamında da Osmanlı'da 19'ncu yüzyıl sonlarında Panayırları görüyorsunuz. 1869 - 1902 Edirne Sancağı Salnamelerine göre, Uzunköprü Panayırı, Dimetoka Panayırı ile birlikte Edirne kazaları içinde kayıtlarda kurulduğu belirtilen ilk panayırlardandır. İlk olarak 7 Nisan'da açıldığı belirtilen panayır, bazı yıllarda da 29 Mart'ta açılmıştır. Önceleri 3 gün açık kaldığı görülen panayırımız, 1903'te belirtildiği üzere 5 gün boyunca çeşitli emtia ve hayvan alım satımı yapılırken, katılım oldukça fazladır. İlçemizin ürettiği tarım ürünlerinin, tanıtımı, mal edilen malların duyurulması, Osmanlı'nın Rumeli'de kurduğu ilk Türk Şehri olması sebebiyle, kültürünün renk ve zenginliği, Sanat' a duyarlılığı, tarih mirasın muhafazası ve geleceğe aktarılması; bununda ancak sağlıklı ve temiz bir çevre ile olabileceği inancı ile festival faaliyetimizi devam ettiriyoruz. Üretilen yurtiçi ürünün dışa satılmadıkça, ülkeye katkısının sınırlı olduğunu, bunun içinde ihracatın önemini  ve emtianın dışarı gönderilmesi  yolunda Edirne'nin Kapıkule ve İpsala sınır kapıları yanında Uzunköprü'de  de bir demiryolu sınır kapısının bulunduğunu hatırlatmak isterim. Kilometrelerce TIR kuyrukları yerine demir yolu vasıta ile bir çok katma değer de elde edilerek tesis edilecek şekilde demiryolu taşımacılığı ile ihracatın Türkiye ekonomisi'ne ve ticaretine büyük katkılar sağlayacaktır.  Konunun Ankara'ya aynı heyecanla iletilmesi yönünde de Sayın Valim, Kaymakam, Sanayi ve Ticaret Odası ile Ticaret Borsası Başkanları, STK başkanları ve siyasi parti başkanları ile ve birlik beraberlik içerisinde hareket edileceğini detüm kurumlarımız adına şimdiden hemşerilerimize duyuruyorum.    Tüm bu gerekçelerle; bütün Uzunköprü hemşerilerime ve misafirlerime hayırlı işler ve kazançlar dilerim."



Kaynak:
http://www.hurriyet.com.tr/uzunkoprude-kultur-sanat-ve-tarim-festivali-40580226


Yorumlar
"Uzunköprü'de Kültür Sanat ve Tarım Festivali" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Uzunköprü'de Kültür Sanat ve Tarım Festivali ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.