ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hiç unutulmayacak yüz anne yüzüdür.-- Hz. Muhammed Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Dünya Okuma Yazma Günü' Etkinlikleri

Elazığ'da Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı (UNESCO) tarafından ilan edilen "Dünya Okuma Yazma Günü" dolayısı ile etkinlik düzenlendi.

10.9.2017

Dünya Okuma Yazma Günü' Etkinlikleri

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Hicret Mahallesi Sosyal Tesisinde etkinlik düzenlenen program da İş-Kur tarafından düzenlen kurslarla okuma yazma öğrenen 70 Suriyeli ve Iraklı çocuğa kırtasiye malzemesi dağıtıldı.

Program kapsamında İl Halk Kütüphanesi tarafından sosyal tesis içinde bulunan kütüphaneye 300 adet kitap tahsis edildi.

Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı burada yaptığı açıklamada, 8 Eylül Dünya okuma ve yazma gününün okumanın yazmanın ne kadar önemli olduğunu Kuran'ı Kerim'in ilk ayeti olan 'oku' ayetinin gösterdiğini söyledi.

Dünyada okuma yazma bilmeyen insan sayısının 700 milyona yaklaştığını anlatan Açıkkapı, "Türkiye'de yine 6 yaş ve üstü okuma yazma bilmeyenlerin oranı yüzde 3,78 olduğunu görüyoruz. Bizler başta ilimiz olmak üzere ülkemizde okuma yazma bilmeyen bir tek kardeşimizin kalmaması yönünde çalışmak zorundayız." dedi

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Demirdağ da, bu programdaki temel amaçlarının okuma ve yazma alanındaki eksiklikleri gidermek olduğunu kaydetti.

Okuma ve yazmanın herkesin temel hakkı olduğunu belirten Demirdağ, "Okuma yazma konusunda cesaretleri ile azimleri ile bu kurslarda örnek teşkil eden annelerimiz kız kardeşlerimiz bizim için çok önemli, onları her anlamda her platformda desteklemek gerektiğine inanıyoruz. Çocuklarımızın yarınlara daha umutla bakabilmesi için onların her alanda desteklenmesi inancındayız." diye konuştu.

Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Demirdağ, İl Halk Kütüphanesi Müdürü Ahmet Pirinçci Hicret Mahallesi Muhtarı Murat Gülbasan ve okuma yazma öğrenen çocuklar ve vatandaşlar katıldı.


Kaynak:
https://www.haberler.com/dunya-okuma-yazma-gunu-etkinlikleri-10009462-haberi/


Yorumlar
"Dünya Okuma Yazma Günü' Etkinlikleri" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Dünya Okuma Yazma Günü' Etkinlikleri ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.