ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hatalarımı düzelten kimse uşağım bile olsa efendim olur. -- Goethe Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

'Efeler Ve Efelik' Konulu Şiir Yarışması Sonuçlandı

Efeler Belediyesi ile Aydın Yazarlar ve Şairler Derneği işbirliğinde düzenlenen ’Efeler ve Efelik’ konulu şiir yarışması sonuçlandı.

7.9.2017

'Efeler Ve Efelik' Konulu Şiir Yarışması Sonuçlandı

Ulusal düzeyde düzenlenen yarışmada 25 Ağustos 2017 Cuma gününe kadar şiirlerini teslim eden şairlerin şiirleri 6 kişilik seçici kurul üyeleri tarafından değerlendirildi. Seçim yapmakta zorlanan kurul üyeleri dereceye giren şiirleri belirledi. Yapılan değerlendirmeler sonucu ’Gönül957’ rumuzlu ’Efeler’ şiiri 495 puan alarak birinci, ’Efeler Sülalesi 791’ rumuzlu ’Efe Deyince’ şiiri 485 puan alarak ikinci, ’Dağlar dağlar 919’ rumuzlu ’İşte Budur Efelik’ şiiri 480 puan alarak üçüncü oldu.İlk üçe giren şiirlerin yanı sıra 3 kişiye de mansiyon ödülü verildi. ’Bengisu029’ rumuzlu ’Efelerin Dünyası’ şiiri, ’Yörük Beyi 035’ rumuzlu ’Vatan Kutsaldır Efe’ şiiri ve ’İkizler 2010’ rumuzlu ’Efem’ şiiri sahipleri mansiyon ödülü almaya hak kazandı.
Ödül töreni 7 Eylül’de yapılacak

Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, tüm katılımcılara teşekkür ederek dereceye giren şiir sahiplerini tebrik etti. Yarışmanın ödül töreninin daha önce açıklandığı gibi 7 Eylül 2017 günü Aydın’ın kurtuluşunun 95. yıl dönümünde yapılacağını kaydeden Özakcan, "Yarışmamızın ödül töreni 7 Eylül 2017 Perşembe günü saat: 15.00’da Milli Aydın Bankası Kültür Merkezimizde düzenlenecek. Yarışmada birinci olan şairimize 2 adet cumhuriyet altını ve plaket, ikinci olan şairimize 1 adet cumhuriyet altını ve plaket, üçüncü olan şairimize 1 adet yarım altın ve plaket ile ödüllendirilecek. Mansiyon ödülleri olarak da 3 şairimiz birer adet çeyrek altın ve plaket verilecek. Şiirle ilgilenen tüm herkesi yarışmamızın ödül törenine davet ediyorum" dedi.


Kaynak:
http://www.milliyet.com.tr/efeler-ve-efelik-konulu-siir-yarismasi-aydin-yerelhaber-2261530/


Yorumlar
"'Efeler Ve Efelik' Konulu Şiir Yarışması Sonuçlandı" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

'Efeler Ve Efelik' Konulu Şiir Yarışması Sonuçlandı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.