ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hiç unutulmayacak yüz anne yüzüdür.-- Hz. Muhammed Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

64 ülkenin 'Sanat elçileri' Büyükçekmece'de

İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL, (DHA)- BÜYÜKÇEKMECE'de düzenlenen '18'inci Kültür ve Sanat Festivali’ geleneksel korteji ile başladı.

30.7.2017

64 ülkenin 'Sanat elçileri' Büyükçekmece'de

Büyükçekmece sahili Albatros’tan başlayan, yüzlerce kişinin birbirinden ilginç ve renkli kostümlerde katıldığı görüntülerin ortaya çıktığı kortej yürüyüşü Cumhuriyet Meydanı’nda son buldu.

Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı kortej yürülüşüne Büyükçekmece Kaymakamı Mustafa Hulusi Arat, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Uluslararası Dans Federasyonu (FIDAF) Genel Sekreteri Park Sang KYu, Büyükçekmece’nin Makedonya’daki kardeş şehri Struga’nın Belediye Başkanı Mustafa Zabzun, Uluslararası Büyükçekmece Festival Komitesi Onursal Başkanı Tahsin Öztiryaki, KKTC Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Özlem Kadirağa, Sanatçı Suat Suna, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, 64 ülkeden gelen sanat elçileri ve sivil toplum kuruluşları katıldı. Festivalin açılış kortejinde konuşan Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 64 ülkeden gelen 'sanat elçisi' olarak nitelendirdiği bin 330 konuk ile Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’ni başlattıklarını anlatırken,
şöyle dedi:

"Dünya kültür hayatına, sanat hayatına hayırlı olsun. Büyükçekmecemize hayırlı olsun. Dünya barışına, dünya dostluğuna, dünya kardeşliğine hayırlı olsun. Bu yola ilk çıktığımızda, sevgi birbirimize barış hepimize demiştik. 18 yıldır kesintisiz olarak bu festivali yaparak, Dünya Festivaller Birliği’nin 5 kez en iyi festival ödülünü aldık. Bunun birinci kahramanı siz çok değerli Büyük Büyükçekmece Ailemdir. Emeği geçen herkese sonsuz  teşekkür ediyorum”

GÖRSEL ŞÖLEN
Albatros mevkiinden başlayan kortej yürüyüşü dünyanın önde gelen karnavallarını aratmadı. Korteje katılan sivil toplum kuruluşları ve ilçe sakinlerinin doğa, barış ve kardeşlik temalarını içeren tasarlayarak diktikleri birbirinden renkli ve ilginç kostümler ilgi çekti. Kordonboyu esnafının havai fişek ve konfetilerle verdiği destekle görsel bir şölene dönen 4 kilometrelik kortej yürüyüşü Cumhuriyet Meydanı’nda son buldu. Gecenin finalinde zumba gösterisi kalabalığı coşturdu.


Kaynak:
http://www.hurriyet.com.tr/64-ulkenin-sanat-elcileri-buyukcekmecede-40535023


Yorumlar
"64 ülkenin 'Sanat elçileri' Büyükçekmece'de" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

64 ülkenin 'Sanat elçileri' Büyükçekmece'de ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.