ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hatalarımı düzelten kimse uşağım bile olsa efendim olur. -- Goethe Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Ünlü Şair Cahit Külebi Mezarı Başında Anıldı

Türk Dil Kurumu Başkanı Kaçalin: 'Önemli bir şahsiyetin unutulmaması, hatırlamak ve hatırlatmak, unutulmanın önüne geçmek için bu fırsatları değerlendiriyoruz'TOKAT - Ünlü Şair Cahit Külebi doğumunun 100'üncü yılında Tokat'ın Niksar ilçesinde...

14.7.2017

Ünlü Şair Cahit Külebi Mezarı Başında Anıldı

Ünlü Şair Cahit Külebi doğumunun 100'üncü yılında Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Sinan Kaçalin, Niksar Kaymakamı Selami Kapankaya, Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Dönmezoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Eraslan, CHP İlçe Başkanı Zafer Başar, Tokat Şairler ve Yazarlar Derneği yönetimi ve diğer protokol üyeleri ile çok sayıda vatandaşın katılımıyla mezarı başında anıldı.

İlçe Müftüsü Ali Canpolat'ın duasının ardından kısa bir bilgi veren Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Sinan Kaçalin, Cahit Külebi'nin geçmiş dönemde Türk Dil Kurumu yönetiminde görev aldığını belirterek,"Sekreterlik, genel yazmanlık yapmış hizmeti geçmiş önemli bir şahsiyetin unutulmaması, hatırlamak ve hatırlatmak, unutulmanın önüne geçmek için bu fırsatları değerlendiriyoruz. Türk Dil Kurumu yüzlü yıl dolayısıyla 1917 bir Hikmet Dizdaroğlu bir de Cahit Külebi Türk Dil Kurumu'na hizmet etmiş ve 100'üncü yılını idrak etmiş bulunduğumuz iki kalem ustası kalem erbabını Niksar bunu hatırlayabilir ama Türkiye, Cahit Külebi'nin doğumunun 100'üncü yılımıydı, Külebi nereliydi bilmeyebilir. Bunları hatırlatmak gündemde tutmak için buraya geldik. Bu vesile ile kendisini hatırlamak istedik ve mezarı başında bir dua edelim dedik" dedi.

Niksar Kaymakamı Selami Kapankaya ise,"Türk Dil Kurumumuzun bu günü düşünmesi şairimizin 100'üncü doğum yıldönümünü hatırlaması bizim için de mutluluk vesilesi oldu. Çünkü Niksar için önemli bir değer. Sadece Niksar değil, tüm Türkiye için önemli bir değer olduğunu düşünüyoruz Cahit Külebi'nin. Değerlerimizin de unutulmaması lazım, değerlerimizle değerliyiz biz her zaman" şeklinde konuştu.


Kaynak:
https://www.haberler.com/unlu-sair-cahit-kulebi-mezari-basinda-anildi-9822908-haberi/


Yorumlar
Mesaj Yaz 20.7.2017 13:33:56
Unutulmaz şiirlerini öğrencilerime ezberletmiştim.Ruhu şad olsun.Emeği geçenlerden Allah razı olsun.

Mesaj Yaz 18.7.2017 12:04:11
Şair Cahit Külebi, bana şiiri sevdiren şairlerimizin en önde gelenlerden biriydi. Hemşehrim olması da beni gururlandırmıştır.. Rahmetli şairimizin 100. doğum gününün, mezarı başında anılması için emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunarım..

Mesaj Yaz 17.7.2017 16:55:14
Orada olup o unutulmaz şairimizin unutulmaz anma programında olmanın vede memleketlimiz olmasının gururunu hep beraber yaşamayı isterdim .Kıymetli şairimize rabbim rahmet eylesin emeği geçen herkese teşekkürler


Yorum Yapın

Ünlü Şair Cahit Külebi Mezarı Başında Anıldı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.