ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Mütavazi olmalıyız. Çünkü gelip geçiçiyiz ve unutulacağız. Hayat başkalarına muvaffakiyetlerimizi anlatmak için geçirilmeyecek kadar kısadır. -- Carnegie Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Nazım Hikmet, şiir ve türkülerle anıldı

TÜRK Edebiyatının ünlü şairi Nazım Hikmet Ran, ölümünün 54'üncü yılında Osmaniye'de şiir ve türkülerle anıldı.

7.6.2017

Nazım Hikmet, şiir ve türkülerle anıldı

 Osmaniye Ozanlar Şairler ve Yazarlar Derneği (OŞYAD) üyeleri tarafında Gönül Nargile Cafe'de, Usta Şair Nazım Hikmet Ran'ın yanı sıra Yazar Orhan Kemal ve geçtiğimiz günlerde yaşamını kaybeden Osmaniyeli Ressam Şair Mustafa Dinletir için anma etkinliği düzenlendi.

Programın açılışı Dernek Genel Sekreteri Hatice Bahar'ın, okuduğu şiirle başladı. OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak, sadece dernek üyelerinin katılımı ile gerçekleşen etkinlik için katılımcılara teşekkür etti. 

Programın devamında, Ozan Maranlı (İbrahim Karacülle), Ozan Duranoğlu (Mahmut Eynallı), Nurdoğan Çolakkadı, Ramazan Çulcu ve Arif Bahar bağlama eşliğinde türküler yorumladılar. Hatice Bahar, Ahmet İpek, Ahmet Demir, Nilüfer Kutluer, Meariç Sünbül, Münevver Mine Kara, Ali Köşker, Selahattin Ölmez ve Miyase Yüksel şiirlerini okurken, Mustafa Bardak ise Mustafa Dinletir'in "Ekmek ödüllü 20. şiir yarışmasında "Ahmet  Neşet Dinçer anısı özel ödülünü kazanan "Ressamın şiiri"ni okudu.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)


Kaynak:
http://www.hurriyet.com.tr/nazim-hikmet-siir-ve-turkulerle-anildi-40481557


Yorumlar
"Nazım Hikmet, şiir ve türkülerle anıldı" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Nazım Hikmet, şiir ve türkülerle anıldı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.