ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hiç unutulmayacak yüz anne yüzüdür.-- Hz. Muhammed Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Mimardan şiir kitabı

Cumhuriyet Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Mimar Uğur Tuztaşı'nın ilk şiir kitabi yayınlandı. "˜Yara Yeri' isimli kitap okuyucuların beğenisini topladı.

2.6.2017

Mimardan şiir kitabı

YÜKSEL MENEKŞE

Sıra dışı çizim ve tasarımlarıyla tanıdığımız Sivas’ın yetiştirdiği başarılı Mimarlardan olan Yrd. Doç. Dr. Uğur Tuztaşı, sıra dışı bir şiir kitabı ile okurlara merhaba dedi. Şiir denemeleri alanında yetkin bir yere sahip olan İzdiham Yayınevinden çıkan kitap mimarin bir şehrin eski hallerine ve kayıplarına ilişkin derin ve felsefi bağlamı uyarlama çabası olarak ta görülebilecek denemelerden oluşmakta. Özellikle betimleme ve tasvirlerle şehrin özlemine ve yitikliğine ilişkin kesitler sunulan kitapta yer alan şiirlerde sade ve yalın bir dili bulunmakta. Ayni zamanda insanın yalnızlığına ilişkin metaforik anlatımların bulunduğu kitabin arka kapağında yer alan su beyit; " bir aynada yansıyor sendeki yüzüm, ateşin içinde üşüyor içim, ne zaman ben olmuşum, babamın yüzünde eskittiğim hüznüm değil bu, ey çocukluğumun kırlangıç umutlu şehri, sen eskidikçe ben ölmüşüm" bir şehrin eskimişiyle ortaya çıkan kayıplar konusundaki sonucu sunarken bir şehre tutkuyla bağlılığı da resmetmekte. Hüzünlü ve melankolikçağrışımlara sık sık yer veren yazar ayni zamanda şehirle olan bağı içselleştirmekte.

Sivaslı olmakla kalmayıp bu şehre özel bir tutkuyla bağlı olan yazarın kitabinin ilgi görmesi bekleniyor. Başarılı projelerinin yanı sıra şiir denemesi kitabıyla da okuyucunun karşısına çıkanUğur Tuztaşı’nı emeklerinden ve duygularından dolayı tebrik ederiz.


Kaynak:
http://www.sivasmemleket.com/haber/40763/mimardan-siir-kitabi.html


Yorumlar
"Mimardan şiir kitabı" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Mimardan şiir kitabı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.