ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hiç unutulmayacak yüz anne yüzüdür.-- Hz. Muhammed Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Muratpaşa'da "˜Edebiyat Geceleri'

Muratpaşa Belediyesi'nin bu yıl 2.ncisini düzenleyeceği Antalya Edebiyat Günlerinde her akşam şiir, öykü ve roman performans sanatına dönüşecek.

22.3.2017

Muratpaşa'da

Muratpaşa Belediyesi'nin bu yıl 2'ncisini düzenleyeceği Antalya Edebiyat Günleri'nde her akşam şiir, öykü ve roman performans sanatına dönüşecek. Zülfü Livaneli'ye "Onur Ödülü'nün verileceği 25 Mart Cumartesi gecesi, Livaneli'nin "Serenad" romanından 12 kişilik keman orkestrası, piyano eşliğinde bir bölüm okunacak.

Muratpaşa Belediyesi'nin bu yıl 2'ncisini gerçekleştireceği Antalya Edebiyat Günleri 23 Mart Perşembe günü başlıyor. 3 gün devam edecek etkinlik boyunca her akşam edebiyatın farklı alanları; şiir, öykü ve roman Çiğdem Bulut yönetiminde birer performans sanatına dönüşecek.

'Sen benim şiir tarafımı sev'

Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu'nda ücretsiz düzenlenecek ve saat 20.00'de başlayacak "Edebiyat Geceleri'nin ilkinde Attila İlhan'ın "Mahur Bestesi'nden Kemal Burkay'ın "Gülümse'sine, Nazım Hikmet'in "Seni Düşünmek Güzel Şey" şiirine 12 bestelenmiş şiirler piyano, keman, çello, gitar, bağlam ve perküsyondan oluşan orkestra tarafından yeniden yorumlanacak.

Berkalp Üler ve Cansel Büşra Kuşçu'nun danslarıyla eşlik edeceği performansta ayrıca 2014 yılında hayata veda eden Antalyalı şair Metin Demirtaş'la birlikte Cemal Süreyya ve Can Yücel'den şiirleri de okunacak. Şiirler okunacak gecenin başlığı ise "Sen benim şiir tarafımı sev" olarak seçildi.

'İnsanı sevmek öyküsünü sevmektir'

Antalya Edebiyat Günleri'nin 2'nci gününde ise "Bir insanı sevmek onun öyküsünü sevmektir" başlığında Oğuz Atay'dan Murathan Mungan'a, Sait Faik Abasıyanık'a öyküler okunacak. Antalyalı öykücü Nuri Erkal'ın "Antalya İskelesi" isimli öyküsünün de okunacağı gecede ayrıca bu yıl "Kuyuda" isimli öyküsüyle En İyi Öykü Kitabı ödülünü alan Belma Fırat, "Şu Yağmur Bir Yağsa" ile En İyi İlk Öykü Kitabı ödülüne değer görülen Kamil Erdem'e ödülleri takdim edecek.

'Serenad okuyoruz'

2'nci Antalya Edebiyat Günleri'nin son günün 25 Mart Cumartesi gecesi ise aynı zamanda bu yılın onur ödülüne alacak sanatçı ve siyaset adamı Zülfü Livaneli'nin "Serenad" romanından 50 dakikalık bir bölüm canlandırılacak. 12 kişilik keman orkestrası ve piyano eşliğinde romanın tiyatro ve modern dansla farklı bir yorumunun sunulacağı gecede ayrıca Livaneli'ye onur ödülü de takdim edilecek.


Kaynak:
http://www.ulusalpost.com/muratpasada-edebiyat-geceleri-72267h.htm


Yorumlar
"Muratpaşa'da "˜Edebiyat Geceleri'" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Muratpaşa'da "˜Edebiyat Geceleri' ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.