ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
"Günlerini düşler krallığında geçirmeyenler, günlerin kölesi olur." Halil Cibran Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Gönlümüzün şehirlerine yolculuk

Zeynep Aslı Türkeli’nin “Kasdım Budur Şehre Varam, Feryâd ü Figan Koparam” adlı sergisi açıldı. Sergi, ziyaretçileri İstanbul, Mekke ve Medine'ye doğru zahiri bir yolculuğa çıkarıyor.

15.2.2017

Gönlümüzün şehirlerine yolculuk

HAZİNEYİ KEŞFETTİM Sanatçı, serginin başlığıyla ilgili olarak eserlerinde şehir ve insan sembolizminin önemli olduğunu vurguluyor. Serginin yolculuğunun İstanbul, Mekke ve Medine şehirlerinin yanı sıra kendi iç dünyasına yönelik olduğunu belirten Türkeli, çalışmalarını şu sözlerle anlatıyor: "Bu bir manevi yolculuk. Eskilerin diliyle gizli hazineyi, görünenin ardındaki görünmeyeni keşfetmek. İbnü-l Arabi'nin kendi ontolojisiyle de ele aldığı bir şey bu. Ona da değinmeden geçemeyeceğim." İÇSEL BİR SERÜVEN Sergideki tüm eserlerin ilk kez ziyaretçiyle buluştuğunun altını çizen Türkeli, ön plana çıkan "şehir" olgusu hakkında ise şunları söylüyor: "Serginin konsepti Yunus Emre'nin özlü sözlerinden oluşuyor. Buradaki şehri zahiri anlamdaki şehir olarak düşünebiliriz. Mutasavvıfların da çok kullandığı bir kelimedir şehir. Hem de insanların içine, kendi şehrine yaptığı yolculuklarla alakası var. Gönül medeniyemizin en önemli şehirleri İstanbul, Mekke ve Medine'yi ele aldım." Alemde aşktan özge ne var ki Sanatçının kültür coğrafyamızdan etkiyle çağdaş esintilere de yer vererek resmettiği, "Canım İstanbul", "Alemde Ne Var ki Aştan Özge", "Bana Özlemin Kaldı", "Aşk Ateşi Düştü Taşa" gibi çalışmaların yer aldığı sergi 20 Şubat Pazartesi gününe kadar gezilebilecek.

Yorumlar
"Gönlümüzün şehirlerine yolculuk" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Gönlümüzün şehirlerine yolculuk ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.