ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Söylediklerinizi duyurmak için kimseyi kolundan tutmayınız ; Zira insanlar sizi dinlemeye arzulu değillerse, onları tutacak yerde çenenizi tutmanız daha hayırlıdır.-- Chesterfield Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Türk Edebiyatı Vakfı’nın kurucusu Ahmet Kabaklı

Ahmet Kabaklı vefatının 16. yılında minnetle anılıyor.

8.2.2017

Türk Edebiyatı Vakfı’nın kurucusu Ahmet Kabaklı


Temellerin Duruşması, Türk Edebiyatı (5 cilt) gibi eserlerinin yanı sıra şiir incelemelerine de imza atan Kabaklı için bugün mezarı başında bir anma gerçekleştirilecek. Bugünün akşamında ise Kabaklı’nın kurucusu olduğu Türk Edebiyatı Vakfı’nda bir sohbet toplantısı yapılacak. Toplantıya Türk Edebiyatı Vakfı Başkanı Serhat Kabaklı, Sakarya Üniversitesinden Prof. Dr. Mehmet Mehdi Ergüzel, İstanbul Kültür Üniversitesinden Öğretim Görevlisi İsa Kocakaplan ve Edebiyat Öğretmeni Zeki Gezer konuşmacı olarak katılacak. Girişin serbest olduğu program saat 17:00’de başlıyor. 8 Şubat 2001 tarihinde aramızdan ayrılan  Ahmet Kabaklı, bir kültür insanı olarak, gençlerin kültür ve sanatla yoğurulması ve geleceğe hazırlanması için hayat boyu verdiği çabalarla tanınıyor. 


Kaynak:
http://www.star.com.tr/kultur-sanat/bir-omur-edebiyat-yahut-ahmet-kabakli-haber-1184225/

şair şiir
Yorumlar
Mesaj Yaz 13.2.2017 10:19:26
Allah rahmet eylesin...Nurlar içinde yat...

Mesaj Yaz 9.2.2017 10:38:25
Türkçe nin ve Türk Edebiyatının büyük bir mihenk taşıydı, 78 ve 80 li yıllarda tanıdım Türklüğün bekası ve İslamiyetin mücadelesini veren büyük bir fikir adamıyda Allah rahmet eylesin.

Mesaj Yaz 8.2.2017 22:13:21
Allah rahmet eylesin,nur içinde yatsın.Televizyon da konuşmalarını dinlerken mest oluyor hayranlığım ve sevgim kat kat artıyordu.Hatta Türkiye gazetesin de yazdığı ''MOZAİK DEĞİLİZ MİLLETİZ'' adlı köşe yazısından çok etkilenmiş o yazıdan ilham alarak ''MOZAİK DEĞİLİZ MİLLETİZ MİLLET '' isimli şiirimi yazmıştım.
Aziz milletim kendisine yaptığı hizmetleri unutmayıp gönlünde gereken değeri vermiş ve unutmayıp vermeye devam etmektedir.Beni de en çok sevindiren bu durumdur.
SAYGILARIMLA



Yorum Yapın

Türk Edebiyatı Vakfı’nın kurucusu Ahmet Kabaklı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.