ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kavramak için görmek, görmek için de dikkatle bakmak gerek! - Pitigrilli Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Hayalleri olanların sergisi

İsveç’in başkenti Stockholm’deki Fotoğraf Müzesi’nde insanlara ilham veren 114 kişinin fotoğrafları ve hayalleri sergileniyor.

19.1.2017

Hayalleri olanların sergisi

“Benim bir hayalim var” sözünden esinlenen İsveçli Fotoğrafcı Anders Wiking ve Oscar Edlund, insanları hayal etmeye ve hayallerinin gerçekleşmesi için mücadele etmeye teşvik için 14 yıl önce bir fotoğraf sergisi gerçekleştirmeye karar vermiş. İlk olarak, 2003 yılında İsveç Dışişleri Bakanı Anna Lindh’in resmini çekmişler. Ancak Lindh bir kaç gün sonra bir saldırı sonucu yaşamını yitirdiği için kendisiyle söyleşi yapamamışlar. Daha sonra dünyanın değişik ülkelerine giderek tanınmış insan, kadın ve çocuk hakları savunucuları, hayalleri uğruna yaşamını riske atmaktan çekinmeyen tanınmış kişilerle söyleşiler yapmışlar. Wiking ve Edlund’un resimlerini çekip söyleşiler yaptıkları arasında Birleşmiş Milletler Eski Genel Sekreteri Kofi Annan, Güney Afrika Eski Devlet Başkanı Nelson Mandela, Çini Sanatçı Ai Weiwei, Rusya’da müzik grubu Pussy Riot, Band Aid adlı müzik grubunun kurucusu Sir Bob Geldof, Sanatçı Patti Smith, Pakistan’da kız çocuklarının öğrenim görmeleri için mücadele eden Malala Yosufzay, İtalyan Gazeteci Roberto Saviano, Bahreynli Kadın Hakları Savunucusu Maryam al-Khawaja, Ukraynalı Femen Aktivist Inna Shevchenko ve Ugandalı eşcinsel Sam Opio da bulunuyor. [ kalin ] ‘HİÇBİR ŞEY İMKANSIZ DEĞİLDİR’ [ /kalin ] Sanatın gerçek bir etkileme potansiyeli taşıdığı ve hayali olan kişilerin yaşam ve mücadelelerinin ilham vereceği ve dönüşüme katkıda bulunabileceği anlayışıyla hiç bir devlet ve kurumdan destek almadan sadece kendi olanaklarıyla projeyi gerçekleştirmeyi başarmışlar. Anders Wiking, küçük veya büyük, kısa vadeli veya uzun vadeli tüm hayallerin insanlara güç ve cesaret verdiğini düzenledikleri sergiyle göstermek istediklerini belirttikten sonra “Hayali olanlar için hiçbir şey olanaksız değildir” diyor. Wiking ve Edlund, sergiledikleri resim ve söyleşilerin daha fazla kişinin değişim için mücadele etmesine katkıda bulunacağını umuyor. Sergiyi gezenler, müze tarafından gerçekleştirilen bir internet sitesinde hayallerini görsel ve yazılı olarak yayımlayabiliyor. Yayımlanan hayaller Facebook, Twitter ve İnstagramda da yer alıyor. Müzenin Basın Şefi Karl Skoog, serginin esas olarak insanlık ve insan haklarını konu aldığını ancak ziyaretçilerin her türlü hayallerini internet sitesinde yayımlayabileceklerini söylüyor.

Yorumlar
"Hayalleri olanların sergisi" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Hayalleri olanların sergisi ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.