ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kapitalistler öylesine para delisidirler ki, bize bir gün onları asacağımız urganı bile satarlar. (Mao) Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Usta şair Pablo Neruda'nın yeni bulunmuş şiirleri

Usta şair Pablo Neruda’nın şiirleri ilk kez Türk okurla buluştu.

6.1.2017

Usta şair Pablo Neruda'nın yeni bulunmuş şiirleri

Ayaklarına Dokunurum Gölgede, Şilili usta şair Pablo Neruda’nın, ölümünden sonra evinde bulunan 21 şiirinden oluşuyor. Kitapta ayrıca şiirlerin Neruda’nın elyazısıyla yazılmış, orijinal halleri de bulunuyor. Şairin karısı Matilde’den esinlenerek yazdığı şiirler bir önsöz ve kapsamlı notlarla birlikte Neruda okurlarına sunuluyor.
Matilde’nin ölümünden sonra, şairin tüm arşivinin sorumluluğunu üstlenen Pablo Neruda Vakfı, uçak menülerine, kartpostallara, bloknotlara yazılan şiirleri kırmızı bir kutu içinde bulmuş, ciddi bir edisyondan geçirdikten sonra yayımlamıştır.
Şair Adnan Özer’in İspanyolca aslından yaptığı çevirilerle bu şiirler, Türkçede ilk kez yayımlanıyor.
PABLO NERUDA KİMDİR?
PABLO NERUDA, 12 Temmuz 1904’te Şili, Parral’da doğdu. Asıl adı Neftalí Ricardo Reyes Basoalto’dur. Çek yazar Jan Neruda’yı okuduktan sonra Pablo Neruda yazarlık adını kullanmaya başladı. 1921’de ilk şiir kitabı La canción de la fiesta’yı (Festival Şarkısı) yayımlandı. Seylan, Burma, Singapur, Arjantin, İspanya ve Meksika’da konsolosluk görevinde bulundu. 1945’te senatör seçildi ve Komünist Partisi’ne katıldı. Parti 1949’da yasadışı ilan edilince çeşitli ülkelerde siyasal sürgün olarak yaşadı. 1953’te Şili’ye döndü. 1971’de Paris Büyük­el­çiliği’ne atandı. Aynı yıl Nobel Edebiyat Ödülü’nü kazandı. Hastalanınca yurduna döndü ve Salvador Allende hükümetinin darbeyle devrilmesinden kısa bir süre sonra Santiago’da öldü (23 Eylül 1973). Aldığı önemli ödüller arasında Aztek Kartalı (Mek­sika, 1946) ve Uluslararası Barış Ödülü (Nâzım Hikmet’le birlikte, 1950) yer alır.
AYAKLARINA DOKUNURUM GÖLGEDE /YENİ BULUNMUŞ ŞİİRLER
Yazar: Pablo Neruda
Çeviri: Adnan Özer
Tür: Şiir
Sayfa sayısı: 115 Sayfa
Fiyatı: 12 TL
Yayın tarihi: 3 Ocak 2017


Kaynak:
http://www.ntv.com.tr/sanat/usta-sair-pablo-nerudanin-yeni-bulunmus-siirleri,xL928DaLGkytvYuVmWv5eQ


Yorumlar
"Usta şair Pablo Neruda'nın yeni bulunmuş şiirleri" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Usta şair Pablo Neruda'nın yeni bulunmuş şiirleri ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.