ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kavramak için görmek, görmek için de dikkatle bakmak gerek! - Pitigrilli Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

11. Ankara kitap fuarı başlıyor

Avrasya Yazarlar Birliğinin desteğiyle düzenlenen 11. Ankara Kitap Fuarı, 6-15 Ocak tarihlerinde ATO Congresium'da başlayacak.

6.1.2017

11. Ankara kitap fuarı başlıyor

Eylül Fuarcılık Koordinatörü Remzi Çayır, bir restoranda gerçekleşen basın toplantısında, konuk ülke olarak Kazakistan’ın ağırlanacağı fuara 250 yayınevinin katılacağını, fuarda 300 imza ve 50’ye yakın konferans etkinliğinin gerçekleştirileceğini söyledi.
SAHAFLAR DA YER ALACAK
Çayır, Ankara’da kültür, sanat ve edebiyata değer vermiş isimlere açılışta plaket takdim edileceğini, fuara onur yazarı olarak Ahmet Ümit ile Rus yazar ve şair Mihail Sinelnikov’un katılacağını bildirdi.

11. Ankara Kitap Fuarı’nın Milli Eğitim Bakanlığı, Avrasya Yazarlar Birliği, KOSGEB ve Kazakistan’ın organizatörlüğü ve desteğiyle gerçekleşeceğini ifade eden Çayır, "Türkiye’nin en büyük yayınevleri fuarda yerlerini alacak. İstanbul’daki tarihi Cağaloğlu’nda gerçekleşen tarihi sahaflar festivali de fuarımızda yer alacaktır" dedi.
300 BİNİ GEÇECEĞİ TAHMİN EDİLİYOR
Çayır, fuara katılımın geçen yıla oranla artacağını umut ettiklerini belirterek şöyle devam etti: "Geçen sene 10. Ankara Kitap Fuarı’na 300 bini aşkın ziyaretçi katıldı. Bu sene katılımın katlanarak artacağını düşünüyoruz. Pek çok yayın evimiz katılacak, çok çeşitli olması nedeniyle de Türkiye’nin en renkli yayınevi diyebiliriz. Fuarımıza her sene olduğu gibi bu sene de ünlü yazarlarımız katılacak. Ayrıca MEB işbirliğiyle okullarımızda eğitim gören 4-5 bin öğrencilerimizin fuarımıza katılımını sağlayacağız."

"KAZAKİSTAN’IN YER ALMASI ONUR VERİCİ"

Kazakistan Ankara Büyükelçiliği Eğitim-Kültür Müşaviri Maik Otarbayev ise fuarın kendileri için çok önemli olduğuna işaret ederek şunları söyledi:

"Türkiye ve Kazakistan arasındaki kültürel ilişkiler adına bu fuarı önemsiyoruz. Malum olduğu gibi siyasi ve ekonomi anlamında iki kardeş ülke arasındaki ilişkilerimiz üst düzeyde devam ediyor. Aynı zamanda kültürel değerlere önem vererek ilişkilerimizi farklı bir boyuta taşındığını görmekteyiz."

Kitap fuarını organize edenlere teşekkür eden Otarbayev, şöyle konuştu:
"Ankara Kitap Fuarı’nda onur konuğu olarak Kazakistan’ın yer alması bizim için de onur verici bir olaydır. Ankara’da, Türkiye’nin göbeğinde bulunmamız ve burada değerlerimizi sergilememiz bizim için memnuniyet verici bir olaydır. Bu zamana kadar Kazakistan Büyükelçiliği olarak Kazak edebiyatından Bengü Yayınları ve Avrasya Yazarlar Birliğinin desteğiyle pek çok kitabımızı Türkiye Türkçesine aktararak yayınlamıştık, bu kitaplarımızda fuarda sergilenecektir."
"İNATLA ÇALIŞARAK TUTTURDULAR"

Avrasya Yazarlar Birliği Genel Başkanı Yakup Ömeroğlu da başkentteki en önemli faaliyetlerden birinin Ankara Kitap Fuarı olduğuna işaret ederek şunları kaydetti:

"Fuar firmalarının ’Ankara kitap fuarını sevmez’ diye bir kanaati vardı. Arkadaşlarımız inatla çalışarak Ankara’da kitap fuarını tutturdular. Son yıllarda hepimiz memnuniyetle görüyoruz ki fuarımız çok kalabalık oluyor ve Ankaralılar çok ilgi alaka gösteriyorlar. Bu hepimiz için memnuniyet vericidir."


Kaynak:
http://www.ntv.com.tr/sanat/11-ankara-kitap-fuari-basliyor,l4MV1trLnEWHwmgrlOPSzg


Yorumlar
"11. Ankara kitap fuarı başlıyor" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

11. Ankara kitap fuarı başlıyor ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.