ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kavramak için görmek, görmek için de dikkatle bakmak gerek! - Pitigrilli Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Şeb-i Yelda'da direniş şiirleri okundu

Şeb-i Yelda, 6 ülkeden 10 şair, şiirlerini İslam coğrafyasında akan kan ve gözyaşının son bulması, ülkemizde de 15 Temmuz direniş ruhunun canlı tutulması için seslendirdiler.

22.12.2016

Şeb-i Yelda'da direniş şiirleri okundu

Suriye, Irak, Doğu Türkistan, Somali, Bosna Hersek ve Türkiye’den önde gelen 10 şair, Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’nün düzenlediği "Şeb-i Yelda Şiir - Direniş" gecesinde, şiirlerini İslam coğrafyasında akan kan ve gözyaşının son bulması, ülkemizde de 15 Temmuz direniş ruhunun canlı tutulması için okudular.

EN UZUN GECEMİZ 15 TEMMUZ’DU
Programda ilk konuşmayı yapan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "Bizim için bu sene en uzun gece 21 Aralık değil 15 Temmuz gecesi oldu. Bizim kardeşlerimiz o gece şehit oldular, gazi oldular. Biz de onların acısını tuttuk. Bu direniş erlerimizi anmak adına en uzun gecede şiirlerimizi direniş için seslendirdik. Bu sene Şeb-i Yelda daha farklı çünkü bu sene bu toprakların ruhu, tadı, sevdası daha farklı" diye konuştu.

SÖZÜN ÖZÜ ŞAİRLERİNDİR
Esenler Kaymakamı Hulusi Şahin de yaptığı selamlama konuşmasında, "Sözü, özüyle en güzel şairler söylerler. Bizleri şairlerle ve şiirlerle buluşturdukları için Esenler Belediye Başkanı Göksu’ya ve ekibine çok teşekkürler" dedi.

ŞİİRLER "DİRENİŞ" İÇİN
Konuşmaların ardından Suriye, Irak, Doğu Türkistan, Somali, Bosna Hersek ve Türkiye’den önde gelen 10 şair, direniş ruhunu yansıtan şiirleriyle İslam coğrafyasında yaşanan zulmü anlattılar. Programda 6 farklı ülkenin önde gelen 10 şairi; Dzmal Latıc (Bosna Hersek), Abdullah Hasan Botan (Somali), Muhetear Bogela (Doğu Türkistan), Zeyd El Kureysi (Irak), Muhammed Hac Bekri (Suriye), Abdülbaki Kömür, Cahit Koytak, Ferman Karaçam, Nurullah Genç ve Şeref Akbaba, direniş temalı şiirlerini okudu.

Geceye katılan şairler, şiirleriyle ilgili düşüncelerini ve İslam coğrafyasında yaşanan zulümler ile 15 Temmuz’da Türkiye’de yaşananları değerlendirdiler. Tüm şairler teröre lanet okuyup, dünyaya birlik mesajları verdiler. Protokol üyeleri, programın sonunda tüm şairlere "Eskimeyen İstanbul" adlı, içinde İstanbul’un 100 yıllık fotoğraflarının yer aldığı bir fotoğraf albümü hediye etti.

Şeb-i Yelda’da ayrıca 15 Temmuz direnişini anlatan fotoğrafların yer aldığı "Direniş Sözleri" sergisi de ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü.

Yorumlar
Mesaj Yaz 25.12.2016 10:11:17
BİZ ŞİİR YAZDIĞIMIZDA
BİLDİĞİNİZ BÜTÜN ŞİİRLER ÖLÜR...
MUTLAKA ÖLÜR..
MESAFELER TEK BİR RENGİNİ BİLE SAĞ BIRAKMAZ.

OYSA AHLAK VE EDEPLE YOĞRULMUŞ DÜNYAYA AŞK YAZMALIYIZ..
PİŞMANLIK,AHMAKLIKTIR.
AHMAKLIKSA CAHİLLİK..
ER-GEÇ ATEŞ LOKMASIDIR...

BİZDE FAKİRHANE KAYIĞINA ÇARPAN DALGANIN MÜDAVİM TOZU OLARAK
15-TEMMUZU BÖYLE GÖRDÜK...

VAR OLMALIYIM..

BAKTIM Kİ GÖK KARA BULUTLAR SAF SAF
BİLDİM Kİ BU AKŞAM HER ŞEY ÇOK TUHAF
BEN KENDİ KENDİME OLAMAM MUAF
YARADAN AŞKINA VAR OLMALIYIM.

BELKİ BU SON AKŞAM,BELKİ SON SABAH
O KANLI UYKUYA DALMADAN ÖNCE
BELKİ DE PEŞİMDEN GELECEK YAĞMUR
YAĞMURLAR AŞKINA VAR OLMALIYIM..

KAYNADI KAYNADI HASIL OLDU DEM
AL KEFENİ GARİB YOLA DÜŞ GİDEM
ÖLÜM,GEL YANIMA ALNINDAN ÖPEM
YOLCULAR AŞKINA VAR OLMALIYIM.

İKİ İKİ ADIM İKİ İKİ SES
ÇOCUK,KADIN,YAŞLI HERKES BİR NEFES
NEFES,KATİLLERE AŞILMAZ KAFES
YILDIZLAR AŞKINA VAR OLMALIYIM.

DEDİM Kİ BU YOLDAN DÖNMEK YOK YÜRÜ
BUGÜNE SAKLADIN SEN BU ÖMÜRÜ
YA SÜRÜN ÇÖPLÜKDE YADA KALK KÜRÜ
YONCALAR AŞKINA VAR OLMALIYIM.

DİYE DEVAM EDER AŞK...vahapulukaya...2016-aralık-25




Yorum Yapın

Şeb-i Yelda'da direniş şiirleri okundu ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.