ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Elleriyle çalışan adam amele, elleriyle birlikte zihnini de çalıştıran adam usta, fakat elleri zihni ve kalbi ile çalışan sanatkardır. -- Goethe Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Kütük: İstanbul'a 16 müze yeni geliyor

İBB Kültür A.Ş. Genel Müdürü Nevzat Kütük, çok yakın gelecekte İstanbul'a 16 yeni müze kazandırılacağını açıkladı

15.12.2016

Kütük: İstanbul'a 16 müze yeni geliyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürü Nevzat Kütük, yakın gelecekte İstanbul’a 16 adet yeni müze açılacağını müjdeledi.

Kültür A.Ş. Zeyrek Kitapçısı’nda basın mensuplarıyla kahvaltıda biraraya gelen Nevzat Kütük, yılbaşından sonra açılacak olan Şerefiye Sarnıcı başta olmak üzere Tasavvuf Müzesi, Bizans Müzesi, Çini Müzesi, Bizans İşkence Müzesi gibi toplam 16 yeni müzesinin İstanbullulara ve kültür hayatına kazandırılacağını söyledi.

KİTAP KENT PROJESİ YOLDA

Kütük ayrıca henüz çok erken olduğu çin resmi açıklama yapmayacağını ancak İstanbul için bir Kitap Kent projesi için araştırma yürütüldüğünü belirtti.


Yorumlar
Mesaj Yaz 22.12.2016 08:40:57
Kültüre ve sanata gereği gibi önem veren toplumlar birlik ve beraberliği sağlamış,birbirine saygılı toplum ve cemiyetlere dönüşür,dününü bilmeyen bugüne umutla bakamaz,.Biz ne zaman tarihimizi gerçek anlamda yeni nesillere müfredat olarak okuyamadık o zaman kaybettik.Bugun bir çok gelişmiş ülke Osmanlıyı ayakta 600 yıl tutan gerçekleri saptayıp ona göre kendine yön çizmektedir.Biz ise kendi öz kültürümüze yabancıyız.Selam ve dua ile.

Mesaj Yaz 21.12.2016 14:38:16
Yobaz ve müze?!

Mümkün değil.. zaten onmstq bile KÜTük...


Mesaj Yaz 21.12.2016 07:48:53
Bizim, Kültür A.Ş. Genel Müdürümüzün bu gibi işlere ayıracak vakti % 20 olduğunu söylemişti makamında...
Demek ki, ilden ile belediye genel müdürlüğünde fark varmış.
Kurumun kendi hazırlayıp bastırması gereken kitabı 6000 Saat uğraş vererek hazırlayıp sundum... kan uyuşmazlığı olduğundan mı, nedir ağzından, burnundan, kulağından üfledim; imkânsız!... basımına "he" demelerini başaramadım(emek bedava olunca, eser değersiz sayılıyor).

Allah'ım... Trabzon'a, kitap kokusuna âşık belediye yöneticileri nasip et.
40 Yıllık geçmişi olan mahalle okuma salonlarımız, 2016'da bir-bir eritildi.

Biliyor mu, idiniz?...

kadiryeter Kadir Yeter. 21 ARALIK 2016 Çarşamba. Gündönümü günü sabahında Trabzon'dan yazdım.

w.edebiyatdefteri.com/etkinlikler/incele/5423/kutuk-istanbul-a-16-muze-yeni-geliyor




Yorum Yapın

Kütük: İstanbul'a 16 müze yeni geliyor ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.