ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hiç unutulmayacak yüz anne yüzüdür.-- Hz. Muhammed Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Edebiyat Mevsimi başlıyor

100 şair yazar ve akademisyenin konuşmacı olarak katılacağı 8. Edebiyat Mevsimi, ‘Darbeler ve Edebiyat’ temasıyla bugün başlıyor.

22.11.2016

Edebiyat Mevsimi başlıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı ile Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi’nin ortaklaşa düzenlediği 8. Edebiyat Mevsimi 21 Kasım’da bugün başlıyor. Program hakkında bilgi veren TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı, altı gün boyunca darbe ve edebiyat ilişkisinin farklı yönleriyle konunun uzmanları tarafından kapsamlı bir şekilde inceleneceğini söyledi.

Üstün İnanç’a saygı


Şairler ve yazarların, milletlerin mücadelelerini eserleriyle anlattığına dikkati çeken Bıyıklı, Türklerin mücadelesini Akif, Pakistan halkının mücadelesini İkbal, Hindistanlılar’ın kavgasını Tagore, Macar halkının mücadelesini Petöfi’nin bayraklaştırdığını kaydetti.

TYB İstanbul Şubesi olarak 15 Temmuz sonrasında yayınladıkları Şahitlik Bildirisiyle milletin yanında yer aldıklarını dosta düşmana ilan ettiklerini dile getiren Bıyıklı, ‘Bu şahitliğin tarihe geçmesi, kayıtlara girmesi niyetiyle ve gelecek nesillerin bugünleri derli toplu okuması açısından elli yazarımızın yazısını kitaplaştırarak şahitliğimizi ebedileştirdik’ diye konuştu.

Onur konuğu olarak Yazar Üstün İnanç’ın da katılacağı ‘8. Edebiyat Mevsimi’nde, söyleşiler, müzik dinletileri, şiir akşamları, imza günleri, okuma atölyeleri, sergiler ve film gösterimleri de yer alacak.

Sultanahmet Kızlarağası Medresesi’nde gerçekleşecek etkinlik, 26 Kasım’da ödül töreniyle sona erecek.

Yorumlar
"Edebiyat Mevsimi başlıyor" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Edebiyat Mevsimi başlıyor ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.