ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
"Günlerini düşler krallığında geçirmeyenler, günlerin kölesi olur." Halil Cibran Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Tarih ve Tarihçi

İslam Tarihi’nin ilk dönemlerine ilişkin pek çok kitap kaleme almış olan Prof.Dr. Adnan Demircan, ilk defa tarih ilmi ve değerlendiricisi olan tarihçi ile ilgili bir eser yayınladı

15.11.2016

Tarih ve Tarihçi

Tarih ve Tarihçi adıyla yayınlanan eser bir anlamda Tarih İlmi, Tarih Usulü ve Tarihçi üzerine teorik bir değerlendirme yapıyor.

Bilindiği gibi insanın en çok merak ettiği şey geçmişi ve geleceğidir. Geçmişini ve geleceğini merak etmek, insana özgü bir davranıştır. Gelecek hakkında bazı öngörülerde bulunabilmek için geçmişin bilinmesine ihtiyaç vardır. Zira geçmiş, insanın geleceğiyle birlikte yaşar. Çünkü insan, geçmiş ile gelecek arasında bir yerde hayatını sürdürmektedir.
Tarihçilerin, bilimsel ve ideolojik anlayışlarına göre birçok tarih tanımı yapmış oldukları bir vakıadır. Bununla birlikte tanımlar, çoğu zaman birbirini tamamlar nitelikte olup birçoğunda ortak izahların yanı sıra tarihin farklı yönlerine de işaretler vardır.
Tarih bilen insanlar, geçmiş hakkındaki bilgileri sayesinde toplumu ve toplumun değerlerini daha iyi anlayabilir ve yorumlayabilirler. Bu durum, insanlar arasında ortak değerlerin gelişmesine de katkı sağlar. Tarih bize, günümüzdeki hayatı, geçmiş hayatın bir uzantısı olarak yakından anlatır; hatta gelecek hakkında düşünmeyi de mümkün kılar. Bir başka ifadeyle söylemek gerekirse tarih, insana geçmişi öğrenme, bugünü anlama ve geleceği tahmin edebilmede yardımcı olur.

Tarihi anlatan ve tarih bilincinin inşa edilmesinde görev alan en önemli aktör tarihçidir. Çünkü onun hakikati anlatması yanında basit çıkarları için olayları tahrif etmesi de mümkündür. Neticede tarihçi de insandır ve hayata yaşadığı dönemin penceresinden bakar ve olaylara kendince yorumlar ilave edebilir.

Geçmişte meydana gelen bir olayın ele alınışı sırasında dikkat edilecek hususlara, tarih usulü kitaplarında yer verilmekle birlikte bu kitaplarda karşılaşılan sorunlarla ilgili pratik değerlendirmeler bulmak çoğu zaman mümkün olmamaktadır. Tarih ve Tarihçi, bu ihtiyaçtan hareketle, hakikate ulaşma gayreti içinde çözümlemeler yapmak isteyen okuyucu ve araştırmacılara yol gösterici değerler taşıyan bir kılavuz kitap olarak önemli bir boşluğu doldurmaktadır.

Yayın Tarihi 2016-09-05
ISBN 9754736809
Baskı Sayısı 1. Baskı
Dil TÜRKÇE
Sayfa Sayısı 176
Cilt Tipi Karton Kapak
Kağıt Cinsi Kitap Kağıdı
Boyut 13.5 x 21 cm

Yorumlar
"Tarih ve Tarihçi" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Tarih ve Tarihçi ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.