ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Şerefle bitirilmesi icap eden en ağır vazife hayattır. -- Toegueville Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Editörden... "Süper Ay", Süper Hafta

Geçtiğimiz haftayı yakasından paçasından tutan biri varsa lütfen bana da anlatsın. Öyle hızlı ve sevimsiz geçti ki anlamadım. Gerçekten : ))

15.11.2016

Editörden...

Merhaba Pazartesi!

Geçtiğimiz haftayı yakasından paçasından tutan biri varsa lütfen bana da anlatsın. Öyle hızlı ve sevimsiz geçti ki anlamadım. Gerçekten : )) Her şeyi bir arada yapmaya çalışıyorsun ondan oluyor diyen Önder’e selam olsun.

Ben hafta sonu Kütahya’ya gittim. Ailem orada yaşıyor ve küçük bir aile buluşması vardı. Ailemizin en küçük Kalyoncu’su ( henüz 1 yaşını yeni doldurmuşken ) için onca yola, yorgunluğa ve uykusuzluğa değdi. Bunu söyleyince Fatoş bana sitem etse de o minikler insanı hayata daha sıkı bağlıyor. Varlığından memnun olduğum her zerresini sevdiğim aileme binlerce defa teşekkür ediyorum. Bu nedenle geçen haftanın tatsızlığını bu hafta yaşamayacağım. Umarım sizin içinde çok güzel geçmiştir.

Yeniler iyidir ve benim için harika bir hafta başlıyor. Size de bulaşacak bu heyecan ben inanıyorum. Mesela, eğer yaşıyor olursak 25 Kasım 2034 ’te yeniden görebileceğimiz Süper Ay ’ı göreceğiz bugün. Dünyanın en ilgili olduğu konu bu olmalı diye düşünüyorum. Çünkü 21. Yüzyılın en yakın dolunayını yaşayacağız. Ben bir haftadır usanmadan sevgili Dinçer Güner ’i takip ediyorum bu konuyla ilgili. Gerçi ben sürekli takip ediyorum kendisini. Süper Ay ne demek hemen biraz bahsedelim. Bilimsel açıklaması aynen şöyle; “Eliptik yörüngesi nedeniyle Dünya’ya olan mesafesi değişen Ay, yörüngesinin Dünya’ya en yakın olduğu noktasından dev ve parlak bir küre gibi beliriyor.” Yani ay bugün dünyaya en yakın konumunda görünecek. Saat 15:00 sularında bunu herhangi bir korumaya gerek olmadan izleyebileceğiz. Bakalım kimler sosyal medyada bize nasıl görseller sunacak.

Geçen hafta fırsat bulup bir türlü sinemaya gidemedim ama yeni vizyona girenler hızla bugün gözden geçirilecek ve haftaya neler kaldıysa aklımda anlatacağım. Sevgili Seçil’i dinleyip “Benim Adım Feridun”u mutlaka izlemek istiyorum kesinlikle. Başka önerisi olan varsa lütfen yazın bana.

Bu haftanın diğer heyecanlı haberi elbette 35. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, 12-20 Kasım 2016 tarihleri arasında bizler için başladı. Hafta sonu kaçırdığım yazarlar var ama üzülmüyorum İstanbul’da yaşadığım için. Fakat sıklıkla karşılaşamadığım yazarların peşine düşeceğim. Umarım gönlümce tüm yazar arkadaşlarımın elini sıkıp, imzalı kitaplarını almak nasip olur. Listede tanıdık arkadaşları görmek ayrı bir sevinç benim için. istanbulkitapfuari.com sitesinden tüm etkinlikleri gün gün takip edebilirsiniz. 19 Kasım Cumartesi gidebileceğim en uygun tarih diye düşünüyorum benim için. Hasan Ali Toptaş’ın saat 14:00’te imza etkinliği olacak. Kaçırmamam gerek.

Eh bu hafta hayatımızı sıkan haberlerden, huzursuzluklardan, kararlardan, seslerden, çığlıklardan kurtulabilirsek… Nefes almak için edebiyat gibi bir dünyanın içinde olmaya sevinerek, hepimize umut dolu, mutlu bir hafta diliyorum.

Sevgilerimle.
@banukalyoncu



Yorumlar
Mesaj Yaz 19.11.2016 14:18:19
Her birinizin değerli katılımı için çok mutluyum. Süper Ay olayı için bahsettiğin fotoğraf bi efsane Önder, ben de senin sayende gördüm. Çok sesli güldüğümü hatırlıyorum :D

Film yorumlarınız özellikle çok güzel. "Benim Adım Feridun" olmasa da olurmuş. Çağan Irmak beklentisi evet biraz yüksek, bu nedenle doyurmadı beni de. "Ekşi Elmalar"ı izleyemedim henüz, bir vakit bulabilirsem ona gideceğim.

Kitaptan uyarlanan filmler için ben izlemekten yanayım. Cehennem kitabını okuyan biri olarak çok keyif aldım. Ama her biri aynı izlenimi evet vermiyor :)

Sizlere mutlu bir hafta sonu diliyorum. Pazartesi yine geleceğim.

Çok teşekkürler.



Mesaj Yaz 17.11.2016 10:32:59
Merhaba Canım,

Evet, geç kalmış bir yorum ama olsun yine de yakaladım sayfadan düşmeden :)...

Şimdi, Süper Ay olayına gelince, ben Dolunayı severim, herkes rahatsızlık duyar, korkar ama bende de tam tersi bir durum var, izlemesine de bayılırım.. :) Yani bu olay benim çok ilgimi çekti ve kırk takla da attım ama görüşelim diye ay'la ama aramıza bulutlar girdi :((( ... neyse bende internet sağolsun, görenlerin paylaşımlarından gördüm...

Filmlere gelince, kızımın ısrarı ile İkimizin Yerine'ye gittik, sen biliyorsun kısa ve öz bir yorum yaptım : vakit kaybı... Kızımında çok beğenmediğini biliyorum ama Nejat İşler ve edebiyat ve şiir biraz aklını çeldi :)... Filme gelince, tam Serenay Sarıkaya için yazılmış, donuk bir film... Yani ona o rol yakışmış, çok iyiydi ama ben böyle ağır filmleri sevmiyorum açıkçası... Bana göre filmi Nejat İşler bile kurtaramamış yani...

Bir de Cehennem'i izle dedin baba ya :) İzlemem... Kitabını okuduğum ve beğendiğim hiç bir eserin filmine gitmem... Bilirim ağızlarıyla kuş da tutsalar hayal kırıklığı oluyor, kitabın tadını vermiyor...

İyi hafta sonları kuzum, öperim çokca... :)


Mesaj Yaz 17.11.2016 01:58:58
Selamlar Banu

Süper ay meselesiyle pek ilgilenemedim. Fakat sosyal medyaya düşen bir fotoğraf vardı beni kahkahaya boğdu. Kızın biri cama büyük yuvarlak hamuru yapıştırıp foto atmış "süper ay" diye:) ilk bakışta gerçekten insana bir dolunay görüntüsü hissi veriyordu:)

Benim adım feridun filmi ile ilgili giden arkadaşlarımdan olumsuz yorumlar aldım. Daha doğrusu yönetmen çağan ırmak olunca beklentiler bir hayli yüksek oluyor haliyle. Sanırım insanlar o beklentilerinin karşılığını bulamadılar. Ama yine de gidip gœrmek lazım.

İyi haftalar dilerim, sevgiler..



Mesaj Yaz 14.11.2016 10:47:40
Güzel
dopdolu ve sağlı dolu bir hafta olsun hepimiz için.



Yorum Yapın

Editörden... "Süper Ay", Süper Hafta ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.