ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Söylediklerinizi duyurmak için kimseyi kolundan tutmayınız ; Zira insanlar sizi dinlemeye arzulu değillerse, onları tutacak yerde çenenizi tutmanız daha hayırlıdır.-- Chesterfield Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Contemporary Istanbul açıldı

Sanat koleksiyonerleri, Contemporary Istanbul kapsamında düzenlenen "Collectors' Stories" bölümünde, eserlerini sergiliyor.

4.11.2016

Contemporary Istanbul açıldı

Sanat koleksiyonerleri, Contemporary Istanbul kapsamında düzenlenen "Collectors’ Stories" bölümünde, eserlerini sergiliyor.
Bu yıl ilk kez düzenlenen "Collectors’ Stories" bölümünde,Türkiye’nin önde gelen 60 çağdaş sanat koleksiyonundan 120 eser, hikayeleriyle birlikte sanatseverlerin ilgisine sunuluyor.
"Collectors’ Stories"de, Leyla Alaton, Suzan Sabancı Dinçer, Tansa Mermerci Ekșioğlu, Sevda-Can Elgiz, Nesrin Esirtgen, Asuman-Hüsnü Güreli, Cem Hakko, Can Has, Emin Hitay, Hüma Kabakçı, Oya-Bülent Eczacıbaşı, Cem Hakko, Murat Özyeğin ve Cem Yılmaz’ın koleksiyonları yer alıyor.

Eserlerin hikayeleri, koleksiyonerlerin kaleminden


Küratörlüğünü Contemporary Istanbul Artistik Danışmanı Marc-Olivier Wahler’in üstlendiği sergide, eserlerin hikayeleri, koleksiyonerlerin kaleminden ziyaretçilere aktarılıyor.

Komedyen Cem Yılmaz’ın, Ron English ve Tom Wesselman’a ait 2 eserin yer aldığı koleksiyonu, bölümün en dikkati çekici koleksiyonlarından oldu. Cem Yılmaz, Ron English’in "Everlast" isimli yağlı ve sentetik polimer boya tablosunun hikayesini, "Karikatüre olan ilgimde dolayı, formu karikatüre çalan pop sürrealcilere ilgim var. Ron English’i de o vesile ile tanımıştım. Daha pop döneme gönderme Warhol şakalarından ziyade, böyle buluşlu figürleri daha çok ilgimi çekiyor. Ayrıca eseri hesaplı buldum aldım." şeklinde anlatıyor.

Kaynak:AA

Yorumlar
"Contemporary Istanbul açıldı" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Contemporary Istanbul açıldı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.