ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kavramak için görmek, görmek için de dikkatle bakmak gerek! - Pitigrilli Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

İş Bankası'ndan 1 Milyon Kitap Karne Hediyesi

Türkiye İş Bankası, 9 yıldır yürüttüğü 'Karneni Göster, Kitabını Al' kampanyası kapsamında bu yıl çocuklara 1 milyonu aşkın kitap hediye edecek.

17.6.2016

İş Bankası'ndan 1 Milyon Kitap Karne Hediyesi


Türkiye İş Bankası, 9 yıldır yürüttüğü "Karneni Göster, Kitabını Al" kampanyası kapsamında bu yıl çocuklara 1 milyonu aşkın kitap hediye edecek.

İş Bankası açıklamasına göre, bankanın, çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmak ve yaz tatillerini verimli geçirmelerini sağlamak amacıyla, 2007-2008 eğitim ve öğretim döneminde başlattığı "Karneni Göster, Kitabını Al" kampanyası bu yıl da devam ediyor.

Kampanya kapsamında yarın karnelerini alacak ilk ve orta öğretim öğrencilerine İş Bankası şubelerinden 1 milyonu aşkın kitap hediye edilecek.

Kitap sevgisi aşılamak, merak duygusu uyandırmak, soran ve sorgulayan bir neslin gelişmesine katkı sağlamak hedefiyle her yıl farklı kitapları çocukların beğenisine sunan Banka, bu yıl Çağlar Sunay’ın hazırladığı "Mars’a Nasıl Giderim? Bilim Yolunda Eğlenceli Adımlar" kitabını dağıtacak. Söz konusu kitap çocuklara evren, dünya, yaşam, bilim ve teknoloji gibi konularda bilgi sunuyor.

Bu yıl 9’uncusu düzenlenen kampanya kapsamında öğrenciler, Türkiye’nin yanı sıra Almanya, Bulgaristan, Fransa, Gürcistan, Hollanda, Irak, İngiltere, İsviçre, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kosova, Bahreyn ve Rusya olmak üzere 12 ülkedeki İş Bankası şubelerinden de kitaplarını temin edebilecek.

Kampanyada dağıtılan kitap sayısı 11 milyonu aştı

İş Bankası, "Karneni Göster, Kitabını Al" kampanyasıyla çocuklara, 2008’de "Alice Harikalar Diyarında", 2009’da "Yazarlarımızdan Masallar ve Öyküler", 2010’da "Yazarlarımızdan Öyküler", 2011’de "Halime Kaptan" ve "Küçük Mavi Gezegen", 2012’de "Sait Faik’ten Çocuklara Hikayeler", 2013’te "Aziz Nesin’den Çocuklara En Güzel Öyküler", 2014’te "Yazarlarımızdan Öyküler", 2015’te ise "Şairlerimizden Seçme Şiirlerle Şiir Dünyasına Yolculuk" ve "Depremden Korkmuyorum - Nasıl Korunacağımı Biliyorum" kitaplarını dağıttı.

Bu yıl dağıtılacak "Mars’a Nasıl Giderim? Bilim Yolunda Eğlenceli Adımlar"la 9 yılda çocuklara dağıtılan kitap sayısı 11 milyonu aşmış olacak.

İhtiyaç sahibi daha çok çocuğa ulaşabilmek için dağıtım kanallarını her yıl genişleten banka, Yatılı Bölge Okulları, Sevgi Evleri, Çocuk ve Gençlik Kapalı Cezaevleri ile Çocuk Eğitimevlerindeki çocukların yanı sıra sığınmacı kamplarındaki Türkçe bilen çocuklara da kitap hediye edecek. Hediye kitaplar, görme engelli öğrencilerin eğitim gördüğü okulların kütüphanelerine gönderilmek üzere Braille alfabesiyle de basılıyor.


Kaynak:
http://www.haberler.com/is-bankasi-ndan-1-milyon-kitap-karne-hediyesi-8532655-haberi/


Yorumlar
"İş Bankası'ndan 1 Milyon Kitap Karne Hediyesi" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

İş Bankası'ndan 1 Milyon Kitap Karne Hediyesi ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.