ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kavramak için görmek, görmek için de dikkatle bakmak gerek! - Pitigrilli Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

35. İstanbul Film Festivali başlıyor - İndigo Dergisi

35. İstanbul Film Festivali, 7 – 17 Nisan 2016 tarihleri arasında seyircilerle buluşacak. Bu yılki teması “Şehre İz Bırakan Festival” olan İstanbul Film Festivali, tam 221 film ile sinemaseverlere ziyafet sunacak. 10 farklı salonda seyirci ile buluşacak olan festivalde 62 farklı ülkeden filmler yer alıyor. Ayrıca önceden belirlenen festival programına bazı ek seanslar da ilave edildi.

5.4.2016

35. İstanbul Film Festivali başlıyor - İndigo Dergisi

Festivalin kemikleşmiş bölümleri Dünya Festivallerinden, Mayınlı Bölge, Genç Ustalar, Antideprasan, NTV Belgesel Kuşağı, Çocuk Mönüsü, Geceyarısı Çılgınlığı, Yıllara Meydan Okuyanlar ve Akbank Film Galaları bu senede iddialı şekilde festival programında boy gösterecek. Bu sene ayrıca festivalde yeni bölümlerde yer alacak. 8 filmden oluşan Musikişinas bölümünde müziğin zengince kullanıldığı yapımlar yer alacak.



Gömülü Hazineler isimli ilgi çekici bölümde 4 film yer almakta. Gömülü Hazineler, isminden de anlaşılacağı gibi arka planda kalmış, kayıp duruma düşmüş ve yasak yemiş, bu nedenle layıkıyla tanınamamış filmlerden oluşan bir bölüm. Bu bölüm keşif yapmayı seven sinemaseverler için biçilmiş kaftan. 30. ölüm yıldönümü nedeni ile 10 filmlik Otto Preminger: Bir Yönetmenin Anatomisi isimli özel bir bölümle anılacak olan Otto Preminger’in çarpıcı ve çığır açan filmleri gerçek sinemaseverler için önemli seyirlikler olacak.

Festivalin yeni bölümleri arasında deneysel sinema için Işığın Peşinde: 70’ler Amerikan Avangard Sineması isimli özel bir bölüm yer alacak. Bu bölümde deneysel sinema türünün ilk örnekleri arasında yer alan James Benning, Stan Brakhage, Robert Breer, Hollis Frampton, Ernie Gehr, Jerome Hill, Ken Jacobs, Jonas Mekas, Michael Snow ve Stan Van Der Beek’in yönettiği 10 yapım yer alacak.

Festival kapsamında her yıl olduğu gibi sinema dersleri verilecek, paneller yapılacak ve çeşitli söyleşiler düzenlenecek. Ayrıca yine festival kapsamında Musikişinas bölümünde gösterilecek As I Open My Eyes / Tam Gözlerimi Açarken filminde rol alan Tunuslu aktris ve şarkıcı Ghalia Benali ve Color of Blue With a Little Red in It / İçinde Biraz Kırmızı Olan Mavi Renkte Yağmur filminin senaristi ve başrol oyuncusu Mdou Moctar konser verecekler.

Festival filmleri 10 salonda sinemaseverlerle buluşacak

Başladığından bugüne bağımsız sinemaları destekleyen İstanbul Film Festivali’nin bu yılki gösterimleri Beyoğlu’nda Atlas, Beyoğlu ve Fitaş (iki salon) sinemaları, Akbank Sanat, İtalyan Kültür Merkezi, Ortaköy’de Feriye Sineması, Kadıköy’de Rexx Sineması (iki salon) ve İstanbul Modern Sinema olmak üzere 10 salonda yapılacak. Festival gösterimleri 11.00, 13.30, 16.00, 19.00 ve 21.30 seanslarının yanı sıra artık festivalin gelenekselleşen gece yarısı gösterimleri Cuma ve Cumartesi geceleri Atlas ve Rexx sinemalarında 24.00 seanslarında yapılacak.


Kaynak:
https://indigodergisi.com/2016/04/35-istanbul-film-festivali-basliyor/


Yorumlar
"35. İstanbul Film Festivali başlıyor - İndigo Dergisi" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

35. İstanbul Film Festivali başlıyor - İndigo Dergisi ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.