ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hiç unutulmayacak yüz anne yüzüdür.-- Hz. Muhammed Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Çanakkale Şehitleri anılacak

18 Mart Çanakkale Zaferinin yıl dönümü için program düzenleniyor.

15.3.2016

Çanakkale Şehitleri anılacak

KüçükÇekmece Müftülüğü tarafından gerçekleştirilecek olan program Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi büyük salonda olacak.
15 Mart 2016 Salı günü saat 19:00’da Çanakkale Şehitlerini Anma Programı başlayacak.

Program akışı:
İstiklal Marşı
Şehitlerimize saygı duruşu
Kur’an-ı Kerim: İsmail Coşar
Protokol Konuşmaları
Çanakkale Kasidesi: İsmail Coşar
İlahi: Bilal Demiryürek
Konuşmacı: Talha Uğurluel

Yorumlar
Mesaj Yaz 18.3.2016 19:26:46
Bir zafer düşünün, bir destan. ve bir komutan. Bütün dünyanın zekasını ve bu zaferdeki başarısını takdir ettiği bir kumandan.

UNUTMAYALIM Kİ "MUSTAFA KEMAL" BİR "LİDERDİR" VE HİÇ BİR SAVAŞ LİDERSİZ KAZANILMAZ.

Bu gün Çanakkale savaşları denildiği zaman ilk akla gelen önce Mustafa Kemal, sonra madden donanımsız fakat manen donanımlı bir millettir.. Ve bu sentezin şahsında şekillenen bir imandır. Çanakkale de yaşanan yaşatılan öyle bir imandır ki, çelikten bir orduyu perişan edebilmiştir. Bu zafer Çanakkale cephesinin gerçek kahramanı olan lider-komutan Atatürk’ün: “Ben size dönmeyi değil ölmeyi emrediyorum” sözüyle mühürlenirken, onlara bu başarıyı yaşatan yüce türk milletinin her evladı da yine onun şahsında destanlaşmıştır.

Bu öyle bir destandır ki, “Ya şehit ol, ya gazi, yoksa sütümü helal etmem ” duygularıyla evlatlarını kınalayıp düğüne uğurlayan analara zafer olarak hediye edilmiştir…

Bu bir ulusun sadece cephede değil her zerresiyle her alanda düşmana karşı koymasının çağlara iz olacak asırlık tecrübesidir.. Çanakkale savaşının içinde sayısız mucizeler barındırmasının tek izahatı da budur sanırım. Ve birinci Cihan harbinde Osmanlının içine çekildiği tuzağa rağmen kazandığı tek cephe olması da bu mucize dahilinde yorumlanır. Birinci Dünya savaşı tüm şiddetiyle devam ederken, Osmanlının içine dahil edildiği bu tuzağın en güzide zaferi. Çanakkale!

Ve o büyük kumandanın hem kendi askeri hem de savaşta ölen diğer milletlerin askeri için dünyaya yaptığı barış çağrısıdır bu gün geçmişi de şimdiyi de şefkatle kucaklayan.

SEVİM ÇAKICI


Mesaj Yaz 16.3.2016 14:54:53
Yine hoş bir şiir olmuş...
Harika şiirleriniz için teşekküreler...
Güzel şiirler yazdığınız için sizi şanslı hissediyorum.
Duygulu dizeleriniz hoş. Beğendim...
....................................... Saygı ve Selamlar...



Yorum Yapın

Çanakkale Şehitleri anılacak ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.