ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kavramak için görmek, görmek için de dikkatle bakmak gerek! - Pitigrilli Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Kitap-insan ilişkisindeki uçurum

Kitapsız bir millet olma yolunda ilerliyoruz maalesef!

19.2.2016

Kitap-insan ilişkisindeki uçurum

Kimse yanlış anlamasın kitapsız kelimesi yermek ve küfür mahiyetli kullanıyorum. Kitaba ve okumaya ehemmiyet veren bir milletten kitabı hayatının en alt raflarına kaldıran bir millet olma yolunda ilerliyoruz kastı ile…
BU KİTAP ANAMI AĞLATTI adlı eserin yazarı Mustafa Sabri Beşer bu cümleler ile ülkemizdeki kitap-insan ilişkisinin ne kadar derin bir uçurum haline geldiğini anlatıyor.
Beşer; Sormak sorgulamak gerekiyor günümüzde en çok satan kitaplar arasına neden hep “kişisel gelişim” kitapları girmiştir.

Bunun nedeni birileri bizim insanımıza bilinçaltından “sen gelişmemişsin” demiştir ve bizim insanımızda buna inanarak “gelişmek” adına bu kitaplara hücum etmiştir.
İnsanımızın gelişmesi bu kitaplara bağlı değil. İnsandaki gelişme sadece yüzünü hakikate yöneltmesi ile olacaktır. Bu hakikatin ilk adresi kişinin kendisi ikinci adresi ise onu yaradandır.

İnsan kendisini okumalıdır önce, bu âlemde yazılan en önemli kitaplardan birisidir insan. Ben bu kitabımda kendimi okumaya çalıştım. Bu gayretimi de okurlar ile paylaştım.
Bu kitabı okumak okuyanlar için belki yeni bir pencerenin açılması demek olur kim bilir?

Mustafa Sabri Beşer imzalı BU KİTAP ANAMI AĞLATTI adlı kitap Kahverengi Kitap’tan çıktı ve raflardaki yerini aldı.

Yorumlar
"Kitap-insan ilişkisindeki uçurum" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Kitap-insan ilişkisindeki uçurum ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.