ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kapitalistler öylesine para delisidirler ki, bize bir gün onları asacağımız urganı bile satarlar. (Mao) Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

İstanbul'a hayran kaldı, kalıcı sergi açtı

İstanbul'daki Türk ve İslam mimarisi sanat eserlerinin fotoğraflarını çeken Amerikalı fotoğraf sanatçısı Carolyn Brown'ın İstanbul kareleri, ABD'de Teksas Üniversitesinin kalıcı sergileri arasına girdi.

1.2.2016

İstanbul'a hayran kaldı, kalıcı sergi açtı

2015 yazında Kültür ve Turizm Bakanlığının davetlisi olarak İstanbul’da bulunan Türk ve İslam mimarisi sanat eserlerinin fotoğraflarını çeken Carolyn Brown, eserlerini Dallas Sanat Müzesi ve Teksas Üniversitesi Edith O’Donnell Sanat Tarihi Enstitüsü’nün İslam Sanatı ve Mimarisi Bölümü’nde sergiye açıyor.

Ayrıca Brown’ın İstanbul fotoğraflarını barındıran koleksiyonu, Teksas Üniversitesinin kalıcı sergileri arasına girdi. Brown, 1990’lı yıllarda da Türkiye’yi ziyaret ettiğini anımsatarak, yirmi yıl sonra yaptığı bu ziyarette "eşsiz fotoğraflar çekme imkanı bulduğunu" dile getirdi.

Brown, "Sultanahmet Camii, Ayasofya ve Rüstem Paşa Camii favorilerim arasında. İstanbul’un daha fazla fotoğrafını çekmek için aylarca kalabilirim. İstanbul, ziyaret ettiğim en büyüleyici yerlerden biri. Kariyerimin en önemli fotoğraflarından bazılarını üretmemde katkıları olan başta Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığına, ardından Türkiye’nin Houston Başkonsolosu Ferhat Alkan ve Washington Kültür ve Tanıtma Müşaviri Görkem Kurşunlu Karakuş’a sonsuz müteşekkirim" diye konuştu.
Fotoğraf sanatçısı Brown’ın İstanbul fotoğraflarının, önümüzdeki nisan ayında Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği’nde ve Houston Başkonsolosluğunda sergilenmesi planlanıyor.

Yorumlar
Mesaj Yaz 7.2.2016 11:25:19
Ah o şehir! maneviyatı tavan yapmış.

Mesaj Yaz 4.2.2016 09:12:03
Çok çok güzel.
Haz alarak okuduğum şiirlerden.
Beğendim.
.................................. Saygı ve Selamlar...


Mesaj Yaz 3.2.2016 00:46:03
"istanbul dünya"nin kültür tarih acık hava müzesidir.."

Mesaj Yaz 1.2.2016 18:44:15
Sanatsiz kalmis bir toplumun hayat damarlarından biri kopmuş demektir. Kemal Ataturk


Yorum Yapın

İstanbul'a hayran kaldı, kalıcı sergi açtı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.