ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
"Günlerini düşler krallığında geçirmeyenler, günlerin kölesi olur." Halil Cibran Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Öğrencilere kitap okumanın önemi anlatıldı

Gençlik ve Spor Bakanlığının ''Güncel Okumalar ve Yazar Buluşmaları'' projesi kapsamında düzenlenen programda Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu, öğrencilere kitap okumanın önemi anlattı.

31.12.2015

Öğrencilere kitap okumanın önemi anlatıldı

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığının "Güncel Okumalar ve Yazar Buluşmaları" projesi kapsamında bir program düzenlendi. Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’ndaki gerçekleşen etkinliğe konuşmacı olarak katılan Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu, birçok okuldan gençlere okumanın önemini anlattı.

Okuma alışkanlığı kazanmanın yollarından bahseden Bahadıroğlu, "Öğretmenlerinizin sizlere tarih dersini çok iyi sevdirmesi önemli, tarihinizi, geçmişinizi çok iyi bilmeli ve öğrenmelisiniz. İnternet öğretiyor gibi yapıyor ama aldatıyor, internet ve teknolojinin başında uzun süre zaman geçirmektense çok kitap okumanız sizlere daha çok fayda sağlayacaktır, yaşam haritanız kitaplardadır.” dedi.

Televizyon kültürünün gençlere zararlarına da değinen Bahadıroğlu, “Televizyon kanallarında izlediğiniz filmler sadece eğlencedir gerçeği öğretmez, gerçek tarihtir. Tarih, ayak izi bırakanları değil, yürek izi bırakanları yazar.” diye konuştu.

Programda konuşan Vali Yardımcısı Şükrü Çakır ise, "Bizim çocukluğumuzda bu kadar teknoloji ve internet olmadığından serbest zamanlarımızda hep kitap okurduk, yeni nesilden de bunu bekliyorum.” dedi. (İLKHA)

Yorumlar
Mesaj Yaz 1.1.2016 23:17:11
Sanırım bu sitede okumuştum, bir avrupa ülkesinde, metrolarda kitap okumayı arttırmak için, kitabin barkodunda ücretsiz bilet yüklenmesini, bu da olur mu dersiniz bizim ülkemizde.



Yorum Yapın

Öğrencilere kitap okumanın önemi anlatıldı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.