ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hiç unutulmayacak yüz anne yüzüdür.-- Hz. Muhammed Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Nurettin Topçu 40. yılında anılıyor

Türkiye Yazarlar Birliği büyük düşünürü anıyor:

18.12.2015

Nurettin Topçu 40. yılında anılıyor

40 YIL SONRA NUREDDİN TOPÇU Bilgi Şöleni 18-20 Aralık 2015 İstanbul Türkiye Yazarlar Birliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi’nin desteği ve Sosyal Düşünce Akademisi’nin katkısı ile büyük düşünürümüz Nureddin Topçu’yu vefatının 40. yılı dolayısıyla anıyor.

18 Aralık Cuma günü saat 09.00’da Yenikapı Mevlevihanesi/Medeniyetler İttifakı Enstitüsü’ndeki kokteylin ardından açılış oturumları ile başlayacak faaliyet, cumartesi ve pazar günleri Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul şubesinin Sultanahmet’teki Kültür Merkezi’nde devam edecek.

1909’da İstanbul’da doğan Nureddin Topçu, Cumhuriyet’ten sonra Avrupa’ya felsefe tahsiline gönderilen ilk isimlerden. Sorbon Üniversitesi’nde felsefe doktorası yapan ilk Türk olan Topçu, bu unvanı çok başarılı bulunan Conformizme et Revolte (Uysallık ve İsyan, Türkçesi İsyan Ahlâkı adıyla yayınlandı) isimli teziyle aldı. Türkiye’ye döndükten sonra Galatasaray Lisesi’nde başladığı felsefe hocalığını, muhtelif liselerde emekliliğine kadar sürdürdü.

1939’da Hareket dergisini yayınlayan Topçu, böylece Cumhuriyet devrinde ilk fikrî muhalif yayını başlatmış oldu. Bu dergideki yazılarıyla, kitaplarıyla ve Kültür Ocağı ve Milliyetçiler Cemiyeti gibi kuruluşlardaki faaliyetleriyle geniş bir aydın kesimi etkileyen ve fikirlerinin teşekkülünde rol oynayan Topçu, 1975 yılında vefat etti. 20 Ciltlik külliyatında ders kitapları dışında, Yarınki Türkiye, Var Olmak, Ahlâk Nizamı, İslâm ve İnsan, Türkiye’nin Maarif Davası, Büyük Fetih, İradenin Davası, Kültür ve Medeniyet, Devlet ve Demokrasi ve İsyan Ahlâkı gibi fikir kitapları yer almaktadır.

Yorumlar
Mesaj Yaz 23.12.2015 09:52:53
Milli ruh tadında bir deneme...
Gönül sesin süsmasın.
Kutlarım.
..................... Saygı ve Selamlar...


Mesaj Yaz 21.12.2015 16:13:27
Nurettin değil "Nureddin" yazar bunlar... nelere takmazlar ki?! Kısaca yobaz yakıntısı olandır, kendindeki kalaslığı görmeyip, karşıdakinin kibrit çöpünü sorun yapar, sorunu kafadadır, örümcekli, iğreti ayrıks, tekfirci ve nifak katıcı.. bu yukarıda yazdığım kare as var ya hani, ülkeyi bugünkü duruma getiren vicdansızlardır.

Mesaj Yaz 21.12.2015 16:09:48
"Böyyük düşünür"müş !!!!!!!!

Mesaj Yaz 19.12.2015 23:56:02
A. Fuat Başgil, İdris Küçükömer, Nurattin Topçu ve Kemal Tahir... İdriso tahiri tarikatçı-ümmetçi solun okeye dördüncü elemanı...

Mesaj Yaz 19.12.2015 23:43:39
Anadolucu Nurettin, toplumcu bir de.. "vatanım ruy-i zemin milletim nev-i beşer" yani !...


Yorum Yapın

Nurettin Topçu 40. yılında anılıyor ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.