ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hatalarımı düzelten kimse uşağım bile olsa efendim olur. -- Goethe Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Bingöl'de Ebru Sanatı'na ilgi artıyor

Bingöl Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi'nin ortaklaşa düzenlemiş olduğu ve Bingöl Belediyesi Yeni Mahalle Semt Konağı'nda devam eden ebru kursu, gençler tarafından ilgi görüyor.

10.11.2015

Bingöl'de Ebru Sanatı'na ilgi artıyor

Bingöl Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi’nin ortaklaşa açtığı Ebru Kursu devam ediyor. Daha önce Kültür Merkezi’nde hizmet veren kurs, Bingöl Belediyesi Yeni Mahalle Semt Konağı’na taşındı.

Semt Konağı’nda devam eden ebru kursunda kursiyerler; hem ebru sanatının inceliklerini uygulamalı olarak öğreniyor, hem de boş zamanlarını bu el sanatın öğrenerek değerlendirmiş oluyor. 2 ay sürecek kursta kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı kurs bitirme belgesi verilecek.

34 kursiyer MEB onaylı sertifikalarını aldı

Ebru sanatını öğrenmeye çalışan kursiyerler, kurs eğiticisi Kadir Ekici’den öğrendiklerini pratikte de hayata geçirmek için çaba harcıyor. 6 ayı geride bırakılan kursta, 34 kursiyer MEB onaylı sertifikalarını aldı. Şu anda 3’uncüsü düzenlenen kursta, kursiyerler haftanın 5 günü Yeni Mahalle Semt Konağı’na gelerek, ebru sanatının inceliklerini öğreniyor.

Bingöl Belediyesi Yeni Mahalle Semt Konağı’nda devam eden kursu ziyaret eden Belediye Başkanı Yücel Barakazi, kültür ve sanatsal aktivitelere devam edeceklerini dile getirdi.

Kursta öğreticilik yapan ebrucu Kadir Ekici, ebru sanatının sabır ve hayalleri gerçekleştirme sanatı olduğunu söyleyerek, “Ebru teknesi ebrucu için bir derya sayılır. Ebrucu, hayallerini yaşattığı bu deryada, sabırla işlenen desenlerin kâğıda geçmesiyle hayallerini gerçekleştirmektedir. Ebru sanatının taklidi mümkün değildir. Bu anlamda yapılan her çalışma özeldir. Ebrucu, bir yaşam boyunca sürekli kendisiyle hesaplaşmaktadır. Daha iyisine ulaşmak arzusuyla ustasından edindiği sanat ahlakıyla yoluna devam etmektedir. Ebru sanatına sahip çıkılmakla aslında geçmişine, değerlerine, kültürüne sahip çıkmış oluyor. Çünkü bizler sadece sanatı yaşatmakla kalmıyoruz. Kursiyerlerimize sanatın yanı sıra temel değerlerimizi de aktarmış oluyoruz.” dedi.

Amaçlarının Bingöl’de kültürel ve sanatsal aktivitelerin gelişimine katkı sağlamak olduğunu ifade eden Ekici, “Bingöl’de ebru sanatına ilgi duyanların sayılarının çoğunlukta olması güzel bir şey, 2 ay sürecek ebru kursumuz sonunda kursiyerlerimize MEB onaylı sertifikalarını vereceğiz.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

Yorumlar
Mesaj Yaz 10.11.2015 22:59:04
Aynı kursiyerlere acaba aynı derecede, ailenin geçimlerini raharlıkla sağlayacak iş ve çalışma olanakları da veriliyor mu, çok merak ediyorum....


Yorum Yapın

Bingöl'de Ebru Sanatı'na ilgi artıyor ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.