ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kavramak için görmek, görmek için de dikkatle bakmak gerek! - Pitigrilli Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Kitaplar dezenfekte ediliyor

Batman merkezde faaliyet gösteren İl Halk Kütüphanesinde bulunan kitaplar, okurların sağlığı için kitap temizleme makinasıyla dezenfekte ediliyor.

9.11.2015

Kitaplar dezenfekte ediliyor

Batman İl Halk Kütüphanesi tarafından okuyuculara ödünç verilen kitaplar, kitap temizleme makinasıyla her türlü mikroplardan arındırılıyor.

Konuyla ilgili bilgi veren Batman İl Halk Kütüphanesi Müdür Yardımcısı Mehmet Emin Yılmaz; merkez, şube ve ilçelerdeki kütüphanelerde toplam 76 bin 856 kitap ve 17 bin 267 üyelerinin bulunduğunu belirterek, yaklaşık bir yıl içerisinde üyelerine toplam 70 bin ödünç kitap verdiklerini söyledi.

Yılmaz, bu kitapları geri aldıktan sonra üyelerine temiz olarak tekrar teslim etmek için kütüphane personelleri tarafından kitap temizleme makinasıyla her türlü mikroplardan arındırdıklarını ifade etti.

Doğal aroma olarak çam, limon ya da lavanta kokulu saf aroma kullandıklarını ifade eden Yılmaz, “Buhar durumunda çalışırken, aroma, vantilatörle kütüphane içine verilir. İşlem bittiğinde ve herhangi anormal durumda makine sesli sinyal ile uyarır. Kitaplar ortak kullanımda oldukları için binlerce kullanıcı tarafından dokunulmakta, raflarda okuyucuları beklerken tozlara maruz kalmakta, sayfa kenarlarında önceki kullanıcıların izlerini taşımakta, grip gibi bulaşıcı hastalıkların taşıyıcısı olabilmektedir. Kitaplar ödünç alındığında ailenizi, çocuklarınızı kısacası çevrenizdekileri tehdit etmektedirler. Sayfalar arasında kitap kurtları, kir, toz gibi mikroplardan arındırıp, okuyucularımızı temiz kitaplarla buluşturuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bir dakikada tamamlanan temizleme işlemiyle, kitapların sağlık bakımından güvende olduğunu belirten Yılmaz, “Tek bir tuşla eksiksiz bakteri imhasıyla, kitap kapaklarının ve iç sayfalarının temizliğiyle, aromalarla artırılmış sterilizasyon ile, kitaplara zarar vermeden temizliğini yapıyoruz. Kitap temizleme makinası kolibasili, dizanteri basili, tifo basili, stafilokoklar, tüberküloz basili ve subtilis basili gibi çocuklarımızın ve günlük hayatımızı tehdit eden fırsatçı enfeksiyon virüslerini tamamen yok etmektedir.” şeklinde belirti. (M. Sait Çelik – İLKHA)


Yorumlar
"Kitaplar dezenfekte ediliyor" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Kitaplar dezenfekte ediliyor ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.