ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Hiç unutulmayacak yüz anne yüzüdür.-- Hz. Muhammed Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

12. Uluslararası Eyüp Sultan Sempozyumu

Eyüp Belediyesi tarafından organize edilen 12. Uluslararası Eyüp Sultan Sempozyumu 6 – 8 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

4.11.2015

12. Uluslararası Eyüp Sultan Sempozyumu

Siyer Vakfı’nın katkılarıyla gerçekleştirilecek sempozyuma, başta Mısır ve Suudi Arabistan olmak üzere çok sayıda ülkeden profesörler konuşmacı olarak katılacak.
Eyüp Belediyesi ilki 1997 yılında gerçekleştirilen 12. Uluslararası Eyüp Sultan Sempozyumu bu yıl da birbirinden farklı konularla İstanbulluları buluşturacak. Eyüp Kültür ve Sanat Merkezi’nde 6 – 7 ve 8 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek sempozyuma Türkiye’den çok sayıda alanlarında uzman kişiler konuşmacı olarak katılacak. Bunun yanı sıra Mısır ve Suudi Arabistan başta olmak üzere çok sayıda İslam ülkesinden profesörler de sempozyumun konuğu olacak.

İslam Fetihleri ve Fetih Olgusu, Sahabe’nin Fetih Anlayışı ve Bu Anlayışın Temelleri, Ebu Eyyüb el-Ensari Hz.nin Örnekliğinde İslam Fetihlerinin Amilleri, Fetih ve Davet İlişkisi ; Afrika Örneği, Ebü Eyyub el-Ensari nin Kur’an Anlayışı gibi pek çok konunun ele alınacağı sempozyumda yazarlar Prof. Dr. İskender Pala ve Beşir Ayvazoğlu da konuşmacı olarak bulunacak. Suudi Arabistan’dan Dr.Sami Abdullah El-Mağlus ve Kahire Aynü’ş-Şems Üniversitesi’nden Prof. Dr. Muhammed Harb de sempozyumdaki isimler arasında yer alıyor.

Ashab döneminde meydana gelen fetihlerin zihinsel kodları ve sahabenin İslam tebliğ metodunun Ebû Eyyûb el-Ensârî modelinde ele almak; fethin amaçlarını ve sonuçlarını ortaya koymak; fetih-tebliğ ilişkisini açığa çıkararak fethin işgalden farklı olduğunu izhar etmenin amaçlandığı sempozyum pek çok önemli ismi bir araya getirecek.

Yorumlar
Mesaj Yaz 6.11.2015 08:31:37
Böyle güzel Sempezyumları düzenleyenlereve katkıda bulunanlardan Rabbim razı olsun,cumanız mubarek olsun,insan hayatı boyunca öğrencidir. bilmediği pek çok konu vardır. bu gibi sempozyum ve konferanslar bu boşluğu doldurmaktadır. Selam ve dua ile.


Yorum Yapın

12. Uluslararası Eyüp Sultan Sempozyumu ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.