ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Şerefle bitirilmesi icap eden en ağır vazife hayattır. -- Toegueville Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

"Fantasturka 3b5" başlıyor

Türkiye'nin ilk ve tek fantastik filmler festivali olma unvanına, ilk ve tek korku filmleri festivali özelliğini de ekleyen "Fantasturka 3.5" 7-9 Ekim'de İstanbul'da, 16-18 Ekim'de Ankara'da sinemaseverlerle buluşacak

1.10.2015



Türkiye’nin ilk ve tek korku filmleri festivali "Fantasturka 3b5" başlıyor. Türk İşi Fantastik Filmler Festivali, 7-9 Ekim’de İstanbul’da, 16-18 Ekim’de Ankara’da sinemaseverlerle buluşacak. Ankara Kısa Filmciler Derneği’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün katkılarıyla gerçekleştireceği festival, Türkiye’nin ilk ve tek fantastik filmler festivali olma unvanına "ilk ve tek korku filmleri festivali" özelliğini de ekledi. Festival, bu yıl "Türk işi korku" sinemasından örnekleri de programına katarak "Fantasturka 3.5" adıyla düzenlenecek.

AFİŞLER SERGİLENECEK
Etkinlik 1950’lerden günümüze "Türk işi fantastik" filmlerin seçkisinin yanı sıra, 2000’lerden bu yana "Türk işi korku ve gerilim" filmlerini izleyiciyle buluşturacak. Festivalde; "Şeytan," "Drakula İstanbul’da" gibi Türk korku sinemasının ilk örneklerden olan filmlerden seçkiler ile fantastik Türk sinemasının en kült filmlerinden "Dünyayı Kurtaran Adam" gösterilecek. Bu yıl festivalde, kısa ve uzun metraj, fantastik-korkunç film türlerinde, film başvuruları kabul edilecek.

TÜRK İŞİ WESTERN DE VAR
1950’lerden günümüze kadar çekilen ancak çoğu izleyici ile buluşamayan üç bine yakın fantastik film arşivinden seçkiler dönemin yaşayan tanıkları ile birlikte izleyici ile buluşacak. 12 filmlik "Türk İşi Fantastik Filmler" seçkisinin yanı sıra "Türk İşi Western-Kovboy-Aksiyon" uyarlamaları da festival seçkisinde yer alacak. Sinematik Yeşilçam sitesinin kurucularından sinema yazarı Utku Uluer ve Ankaralı sinema yazarlarından Fatih Danacı’nın arşivinden orijinal film afişleri de katılımcılar ile buluşacak. Filmlerdeki süper kahramanların maketleri de festival alanını süsleyecek.

NEDEN BU İSİM VERİLDİ?
Festival yönetimi etkinliğin adının hikâyesini anlattı: "Korktuğunuzda vücudunuz, adrenalin hormonu salgılamaya başlar. Kalp atışlarınız hızlanır ve kalbiniz artık atış yapamaz hale gelir. Kalp hem kan pompalamaya devam etmek hem de dinlenmek için üç kalp atışı, hemen sonrasında ise bir yarım atış yapar."

Yorumlar
""Fantasturka 3b5" başlıyor" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

"Fantasturka 3b5" başlıyor ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.