ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kapitalistler öylesine para delisidirler ki, bize bir gün onları asacağımız urganı bile satarlar. (Mao) Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Edebiyat Festivali finali Foçada

Edebiyat Festivali finali Foçada

5.9.2015

Edebiyat Festivali finali Foçada

Foça, ’Uluslararası İzmir Edebiyat Festivali’nin son iki buluşmasına ev sahipliği yapıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ’Edebiyat Özgürleştirir’ temasıyla 24 Temmuz-5 Eylül tarihleri arasında farklı ilçelerde düzenlediği ’Uluslararası İzmir Edebiyat Festivali’nin finali Foça’da yapılıyor.
Foça Belediyesi işbirliği ile düzenlenen etkinlik kapsamında ilk olarak "Yaşar Kemal: Özgürlüğün Romancısı" isimli panel-söyleşi ve şiir dinletisi gerçekleştirildi. Sömürüye, adaletsizliğe, hem yazdığı romanların kahramanları yoluyla, hemde gerçek yaşam içinde kendi gayretiyle sürekli karşı çıkmış, toplumsal vicdanı, hak ve adalet duygusunu edebiyatının temeli haline getirmiş olan Büyük Usta Yaşar Kemal ile ilgili olarak düzenlenen panele sanatseverler yoğun ilgi gösterdi. Hülya Soyşekerci’nin yönetiminde gerçekleşen "Yaşar Kemal: Özgürlüğün Romancısı isimli panelde, Mahmut Temizyürek, Hasan Özkılıç ve Vecdi Çıracıoğlu konuşmacı olarak yer aldı. Mahmut Temizyürek, ’Teleskoplu Destancı’ başlığı altında, ’Rahim,doğum, Kendini Yeniden Yaratım süreci’nde Yaşar Kemal’in edebi portresi’ni oluşturdu ve Yaşar Kemal Edebiyatı’nın kaynaklarıyla ilgili olarak konuştu. Hasan Özkılıç, Yaşar Kemal’in hikayelerinden ve o dönemin siyasi ve ekonomik koşullardan söz etti. Vecdi Çıracıoğlu, Yaşar Kemal’in ’Deniz Küstü’ romanı üzerinden Yaşar Kemal’in yazınını işledi. Şairler, Mahmut Temizyürek, Betül Dünder, Şeref Bilsel, Tozan Alkan, Serap Erdoğan ve Vietnam’dan katılan Nguyen Khac Thich Pham Thi Ngoc Lien şiirlerini Foça Beşkapılar Kalesi’nin büyülü atmosferinde seslendirdi.
FESTİVALİN FİNALİ FOÇA’DA
Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ’ın eşi Derya Demirağ, Yaşar Kemal’in eşi Ayşe Semiha Baban’a, belediye meclis üyeleri ise katılımcılara teşekkür çiçeği verdi. Foça Belediye Başkanımız Gökhan Demirağ, "Usta Kalem Yaşar Kemal’in son çağrısı, ’Savaş Bitsin!’ idi. O, barışın, kardeşliğin, dostluğun yazarıydı. Bu özel günde, katılımıyla Foçamıza onur veren yazarımızın değerli eşine, edebiyatın güçlü isimlerini ilçemize taşıyan Büyük Şehirimize ve Büyük Başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu’na ve tabiki geceyi anlamlı kılan ve bizleri aydınlatan edebiyat emekçilerine teşekkürü borç biliyorum dedi. ’Uluslararası İzmir Edebiyat Festivali’nin finali 5 Eylül 2015 Cumartesi günü yapılacak. Şair küçük İskender’in katılacağı söyleşi ve imza etkinliği, saat 20.00’de Beşkapılar Kalesi’nde başlayacak.


Kaynak:
http://www.yeniasir.com.tr/kenthaberleri/2015/09/05/edebiyat-festivali-finali-focada


Yorumlar
Mesaj Yaz 7.9.2015 19:50:01
Kaçırdım ya...keşke haberim olsaydı


Yorum Yapın

Edebiyat Festivali finali Foçada ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.